Peter Harinck - Levenselixer uit de supermarkt

Levenselixer uit de supermarkt

Gezonde voeding kopen is makkelijker dan je denkt

Een boek van Peter Harinck

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Levenselixer uit de supermarkt, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Over eten krijgen we tegenwoordig een overvloed aan informatie, aanbevelingen en tegenstrijdigheden te verwerken. Er gaat geen week voorbij of er blijkt weer iets anders gezond te zijn. En waar we altijd van dachten dat het gezond was, blijkt plotseling ‘slecht’ te zijn. Er staan allerlei ‘gezonde’ logo’s op diverse twijfelachtige producten. Ze lijken gezond maar, als je de ingrediënten bekijkt, blijken ze dat echter niet te zijn. Daarnaast worden er tegenwoordig allerlei voedingsadviezen gegeven, terwijl er niet op de eventuele risico’s wordt gewezen. Wat betekent dit? Het wordt hoog tijd voor een gebruiksaanwijzing voor de supermarkt!

In dit boek zul je geen goeroetaal aantreffen. Het is niet alleen bedoeld voor mensen die geitenwollen sokken dragen, maar juist ook voor sporters, lekkerbekken, Bourgondische types, moeders, kinderen, huisvaders en studenten, eigenlijk voor iedereen. De voedingsadviezen in dit boek zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Jij bepaalt zelf of ze waardevol zijn. Wanneer je alles leest, kun je zien dat je ook op een verantwoorde wijze erg lekker kunt eten en drinken. Lekkerder zelfs! Sommige producten, waarvan de meeste in elke supermarkt te koop zijn, kunnen je gezonder maken en misschien zelfs langer laten leven. Het zijn echte levenselixers. - In 1999 ben ik mij voor het eerst gaan verdiepen in voeding. De aanleiding daarvoor was het feit dat mijn vrouw zwanger was van ons eerste kind. In eerste instantie had ik vooral belangstelling voor babyvoeding en in wanneer en wat je kleine kinderen te eten moet geven. Ik las allerlei boekjes en schuimde het internet af. Mij viel al snel op dat er allerlei verschillende meningen bestonden over gezonde voeding. Vreemd genoeg baseerden veel schrijvers zich op wetenschappelijk onderzoek zonder hun bronnen te noemen. Tijdens mijn studie Fysiotherapie had ik natuurlijk ook het een en ander over voeding geleerd en las daarom alles met een kritische blik. Gelukkig ontdekte ik dat er op het internet ook veel wetenschappelijke onderzoeken worden gepubliceerd. Door het lezen van allerlei wetenschappelijke publicaties kon ik mij langzamerhand een beeld vormen over gezonde voeding. Om er een duidelijk verhaal van te maken dat goed te begrijpen is en dat je voor je plezier gaat lezen, heb ik zoveel mogelijk Latijnse en Engelse begrippen en vakjargon geschrapt. Ik heb mij beperkt tot de essentie en een verhaal geschreven dat voor iedereen begrijpelijk en ook nog gemakkelijk te onthouden is. Als u het boek heeft uitgelezen, zult u bewuster omgaan met voeding en waarschijnlijk ook gezonder worden. Er staan tal van praktische recepten in die u hopelijk inspireren om zelf creatief gezonder te gaan koken en eten. U hoeft uw eetgewoonten niet plotseling radicaal te veranderen. U zult ontdekken dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is en bovendien erg lekker.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken