De Consumentenbond - 2008 - Wijngids

2008 - Wijngids

500 rode, witte en rosewijnen getest op smaak en chemische kwaliteit

Een boek van De Consumentenbond

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals 2008 - Wijngids, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Wijnboeken zijn er in ons land al in vele soorten en maten, maar de Wijngids van de Consumentenbond is uniek. Omdat hij namelijk als enige een échte, grondige test bevat van maar liefst 500 rode, droge witte en roséwijnen onder de 8 euro, die te koop zijn in supermarkten en slijterijen. Waar andere wijngidsen slechts testen op smaak, wordt in de Consumentenbond-test de smaak gekoppeld aan een grondige chemische analyse van de wijnen (sulfiet, houdbaarheid en dergelijke). Bovendien wordt de smaaktest niet uitgevoerd door slechts één persoon, maar door een panel van vinologen. De oordelen staan in overzichtelijke profielen van de geteste wijnen, gerangschikt op supermarkt/slijterijketen.
Naast de testresultaten biedt de prachtig in kleur uitgevoerde gids aardige en nuttige wetenswaardigheden over wijn: hoe hij wordt gemaakt, wat de beste manier van bewaren is, welke druivenrassen en grondsoorten een rol spelen, hoe je wijn het best kunt drinken en nog veel meer.
Een must voor elke wijnliefhebber!



EXTRA handig mini-wijngidsje om mee te nemen naar de winkel!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken