D. Bacquaert, Herr Seele en I. Schweiger - Half gaar met Herr Seele

Half gaar met Herr Seele

Een boek van D. Bacquaert, Herr Seele en I. Schweiger

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Half gaar met Herr Seele, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Dit is het verhaal van Herr seele, de kunstenaar die kok werd. Toen Herr nog een uk was, leered hij gezond eten. Moeder was bio-kapitein. Beetje bij beetje voegde zij biologische en macrobiotische elementen toe aan het menu. Kleine Herr leerde liefdevol omgaan met groenten en stopte boterhammetjes met miso in zijn boekentas. Seele bleef gezond en slank.
Macrobiotiek werd jarenlang verguisd als geitenwollensokkenvoedsel. Dat is het vandaag al lang niet meer.De basisprincipes van de macrobiotiek zijn van toepassing in elk gezond dieet, en de maaltijden zijn rijk en volledig, en vaak bereid met de beste biologische ingredi en. Biovoeding is een evidentie voor wie gezond wil leven en op een authentieke manier met voiding wil omgaan.
In dit boek fietst Herr Seele in driedelig maatpak van de oosterse naar de westerse biokeuken weer terug. Nato, tofoe en muthee worden uitvoerig beschreven en met een knipoog, eigen aan Herr Seele, ge ustreerd. Halfgaar is geen boek voor mensen met vastgeroeste culinaire idee maar bidet een schat aan nuttige en vaak grappige informatie over gezonde biologische voeding in de 21ste eeuw
HERR SEELE
(pseudoniem van Peter van Heirseele) is bovenal bekend van de strip Cowboy Henk die hij al 25 jaar maakt voor diverse binnen-en buitenlandse bladen. Al even lang is zijn vruchtbare loopbaan van komiek, meestal in samenwerking met Kamagurka. Op radio en televisie is Herr Seele een veelgevraagde gast. Ook is hij pianostemmer en-verzamelaar. Hij woont aan de Vlaamse kust en eet al drie vierde van zijn leven macrobiotisch.
JUNKO AKAGAWA
Studeerde aan de hooggeprezen Lima Cooking School in Tokio, opgericht door de grondlegger van de macrobiotiek George Osawa. Ze behaalde er de hoogste onderscheiding in voedingsonderzoek. Voor ze zich in 1995 in Europa vestigde, gaf ze in Tokio les in het natuurlijk koken en schreef ze maandelijks natuurvoedingsbijlagen (Taste of yin-yang) in ‘The Asahi Evening News’. Nadien trok ze door Europa en bestudeerde ze verder de natuurvoeding. Ze is kok in restaurant Den Teepot en geeft er ook kookles.
INES SCHWEIGER
Kleurt de Cowboy Henk-strips. Ze was eerder werkzaam als mannequin maar is tevens pianorestaurateur en-verzamelaar. De collectie die ze samen met Herr Seele aanlegde is een der fraaiste private pianoverzamelingen ter wereld en telt meer dan 200 stuks. In Oostende runt ze vandaag de dag een muziekhandel. Ines is bovendien al meer dan twintig jaar actief in de wereld van de natuurlijke voiding.
DIETER BACQUAERT
is een allround fotograaf. Hij legt bekende en beruchte mensen vast op de gevoelige plaat. Bovendien reist hij, camera om de hals, met zijn echtgenote de wereld rond. Koken is zijn hobby en het kookboek van Herr Seele vormde dan ook een boeiende uitdaging. Sinds zijn samenwerking met Herr Seele en Junko Akagawa heeft de macrobiotiek geen geheimen meer voor hem.Thuis komt er nu dagelijks bruine rijst op tafel!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken