Terug naar Renger Dijkema.
Overzicht van de recepten
- Ingrediënten:
- courgette, haricots verts, langoustinestaarten, taugé, tomaten en vinaigrette voor langoustinestaartjes
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- grof zeezout, piranhas en sardines
- Keuken:
- Portugees
- Ingrediënten:
- bieslook, boter, japanse saus en tongscharfilet
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, bouillon van kleingesneden groenten, crème fraîche, grietfilet, kabeljauwfilet, kervel, peterselie, poonfilet, scharretongfilet, scholfilet, tarbotfilet, tongfilets, wijtingfilet, witte peper, zeebaarsfilet, zeebrasemfilet, zeeduivelfilet en zeewolffilet
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- aquavit, bruine kandijsuiker, dille, gravlax vinaigrette, grof zeezout, limoen, zalm en zwarte peper
- Keuken:
- Noors
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- elzentakjes, jeneverbestakjes en snoekbaars
- Keuken:
- Fins
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- beurre blanc, russische kaviaar en sint-jacobsschelpen
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, peper, sjalot, suiker, witte wijn en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus / vegetarisch
- Ingrediënten:
- boter, schaal- en schelpdieren, tomaten uit blik, ui, vis, witte peper en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- boter, granny smith, kerrie, knoflook, saffraanpoeder, sint-jacobsschelpen, sjalot, tomaten en zout
- Keuken:
- Indiaas
- Soort:
- curry / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- basilicum, bieslook, boter, dragon, kervel, kreeftencorail, peper, peterselie, zeekreeft en zout
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- bleekselderij, bouquet garni, champignons, citroenschil, knoflook, kruidnagel, peper, prei, sjalot, water, wortel en zout
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- bouillon
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, peper, rode wijn, sjalot, suiker en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus / vegetarisch
- Ingrediënten:
- acaciahoning, cayennepeper, japans bouillonpoeder, japanse peper, sojasaus en tomaten
- Keuken:
- Japans
- Soort:
- saus
- Ingrediënten:
- bieslook, boter, citroen, crème fraîche, eidooier, gewürztraminer, grietfilet en witte peper
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- beurre blanc, boter, dille, wijtingfilet, witte peper, witte wijn en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- appel, citroensap, gerookte heilbot, krulandijvie, mosterddressing, radicchio, radijs, tomaat, waterkers en witlof
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- salade / vis
- Ingrediënten:
- boter, crème fraîche, grietfilet, kabeljauwfilet, knoflook, oranje pompoen, peterselie, poonfilet, prei, scholfilet, tarbotfilet, tomaat, tongfilet, tongscharfilet, ui, wijtingfilet, witte peper, zeebrasemfilet, zeeduivelfilet, zeewolffilet en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- armagnac, banyuls, bouquet garni, extra vergine olijfolie, knoflook, langoest, prei, sjalot, tomaten, witte wijn, wortel en zout
- Keuken:
- Portugees
- Soort:
- soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- artisjokbodems, bleekselderij, courgette, extra vergine olijfolie, gemalen koriander, gemberpoeder, goudbrasemfilet, harissa, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, raapjes, raz el hanout, rode paprika, tarbotfilet, tomaten, tomatenpuree, ui, wortel, zeebaarsfilet, zeeduivelfilet, zeehaanfilet, zeetongfilets en zeewolffilet
- Keuken:
- Noord-Afrikaans
- Soort:
- couscous
- Ingrediënten:
- bouquet garni, extra vergine olijfolie, oregano, rode paprika, rode peper, suiker, tomatenpuree, venkelknol en zeezout
- Keuken:
- Provençaals
- Ingrediënten:
- alikruiken, bleekselderij, bouquet garni, knoflook, rode peper, sjalotjes, ui, witte wijn, wortel en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- extra vergine olijfolie, goudbrasem, oregano, rode poon, rouille, tijm, zeebaars, zeehaan, zeezout en zwarte peper
- Keuken:
- Provençaals
- Ingrediënten:
- bieslook, citroen, crème fraîche, haringfilet, ui, wortel, zachtzure appel, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Duits / Zweeds
- Ingrediënten:
- extra vergine olijfolie, ratatouille, zeebaars, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Provençaals
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- arachideolie, bieslook, gemberpoeder, gembersap, knoflook, lente-ui, pili-pili, rode wijn, rode wijnazijn, sesamolie, sojasaus en suiker
- Soort:
- vinaigrette
- Ingrediënten:
- boter, regenboogforelfilet, suiker, wilde veenbessen, witte peper, zalmforelfilet en zout
- Keuken:
- Fins
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bieslook, broccoli, dragon, garnalen, kervel, mosterdvinaigrette en peterselie
- Soort:
- salade / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- goudbrasem, japanse sojasaus, komkommer, poon, rammenas, tarbot, tong, wakame zeewier, wasabi, wortel en zalm
- Keuken:
- Japans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, extra vergine olijfolie, kervel, knoflook, rode paprika, rode poon, tomaten, venkelknol, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- acaciahoning, arachideolie, limoen, witte peper, zonnevisfilet en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, crème fraîche, knoflook, nootmuskaat, peterselie, witlof, witte peper, witte wijn, zeeduivel en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- arachideolie, bruine basterdsuiker, citroen, dijonmosterd, dille, limoen, olijfolie, zout en zwarte peper
- Keuken:
- Noors
- Soort:
- vinaigrette
- Ingrediënten:
- boter, kokkels, prei, sjalot, ui, witte kool, witte peper, witte wijn en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- boter, bouillon van kleingesneden groenten, eikenbladsla, friseesla, kropsla, mayonaise, radicchio, saffraanpoeder, sint-jacobsschelpen, witlof, witte peper en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- salade / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- bananen, courgette, extra vergine olijfolie, hot madras kerrie, kardemom, knoflook, limoenschil, pijlinktvis, rode peper en ui
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bieslook, boter, crème fraîche, grietfilet, visbouillon, rode biet, rode wijnazijn, sjalot en witte wijn
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- arachideolie, langoustines, peper, sauce tartare en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, crème fraîche, visbouillon, kippenbouillon, sjalot, tarbotmoten, waterkers en witte wijn
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- asperges, bouillon van kleingesneden groenten, crème fraîche, eidooier, kervel en rog
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- beurre blanc met sancerre, oesters, witte peper en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- arachideolie, armagnac, blanke wijnazijn, dijonmosterd, eiwit, tomatenketchup, witte peper en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- vinaigrette
- Ingrediënten:
- bieslook, crème fraîche, goudbrasemfilet, grietfilet, komkommer, lente-ui, limoen, poonfilet, tonijnfilet, witte peper, zeebaarsfilet, zeeduivelfilet en zout
- Keuken:
- Tahitiaans
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, crème fraîche, knoflook, mosselen, peterselie, sjalot, witte peper, witte wijn en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- arachideolie, kreeftensaus, nootmuskaat, scharrelkip, witte peper en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- gevogelte / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- bonito, extra vergine olijfolie, provençaalse kruiden, witte peper, witte wijn en zout
- Keuken:
- Provençaals
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- ansjovisfilet in olijfolie, citroensap, eidooier, extra vergine olijfolie, harissa, knoflook en saffraan
- Keuken:
- Provençaals
- Soort:
- saus
- Ingrediënten:
- bieslook, komkommer, krabpoot, mayonaise, mierikswortel, mierikswortelcrème, peterselie, witte peper en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- salade
- Ingrediënten:
- basilicum, boter, champignons, citroensap, sjalot en tomaten
- Soort:
- saus
- Ingrediënten:
- arachideolie, japanse sojasaus, olie, pili-pili, suiker, tomaat, ui en zeebrasemfilet
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- armagnac, boter, bouquet garni, cayennepeper, dragon, knoflook, langoustine, rode wijn, sjalot, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui en wortel
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- saus / schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- arachideolie, citroen, eidooier, peterselie, rode paprika, sjalot, witte peper, zoetzure augurk en zout
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- saus / mosterd
- Ingrediënten:
- citroen, mosterd, notenolie en zonnebloemolie
- Soort:
- saus/dressing/jus
- Ingrediënten:
- boter, crème fraîche, eidooier, jonge tarbot, peterselie, prei, sjalot, spinazie, witte peper, wortelen en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- ansjovispuree, boter, broccoli, crème fraîche, knoflook, tongfilet, witte peper, witte wijn en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- boter, citroensap, crème fraîche, grof zeezout, prei, witte peper, zeebaars en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bouquet garni, visgraten, viskoppen en water
- Keuken:
- Internationaal
- Soort:
- soep/bouillon
- Ingrediënten:
- boter, champignonsaus, nootmuskaat, staartstuk van kabeljauw, witte peper, witte wijn en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- arachideolie, rode peper, ui en zout
- Keuken:
- Afrikaans
- Soort:
- saus
- Ingrediënten:
- arachideolie, bloem, cayennepeper, citroen, gembersap, langoustinestaarten, sojasaus en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- basilicum, citroenschil, dille, dragon, kervel, knoflook, kruidnagel, laurier, peterselie, rozemarijn en tijm
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
- Ingrediënten:
- bieslook, boter, crème fraîche, moutarde de meaux, scholfilet, witte peper en witte wijn
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- vis
- Ingrediënten:
- bonte mantels, boter, champignons, knoflook, peterselie, sjalot, witte peper, witte wijn en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- schaal- en schelpdieren
- Ingrediënten:
- boter, clams, knoflook, peterselie, sjalotjes, witte peper, witte wijn en zout
- Keuken:
- Belgisch
- Soort:
- schaal- en schelpdieren