Joods

Zoek naar Joods in jouw eigen kookboeken

Joods koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes met zure room

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Challe

Ingrediënten:
bloem, brood, eidooier, gist, maanzaad, melk, roomboter, suiker, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken 1 notitie

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

kip in sinaasappelsaus

Ingrediënten:
bouillon, champignons, dragon, kipfilet, knoflook, kurkuma, olijfolie, peper, sinaasappelen en ui

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

gerookte heilbotsalade

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, citroen, gerookte heilbot, little gemsla, mascarpone, meloen, rode ui en yoghurt

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken 1 notitie

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

kip-kikkererwtencurry

Ingrediënten:
bouillon, gember, groene chilipeper, kerriepoeder, kikkererwten, kipfilet, knoflook, korianderblaadjes, sesamolie, tamarindepasta en ui

Keuken:
Joods
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Bijgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Kasha varnishkas - Boekweitgrutten met pastavlinders

Ingrediënten:
boekweitgrutten, ei, kippenvet, margarine, pastavlinders, peper, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gele-spliterwtensoep met frankfurters

Ingrediënten:
citroensap, frankfurters, gele spliterwten, kippenbouillon, laurier, peper, plantaardige olie, runderbouillon, selderijblad, ui, wortel en zout

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Crème d'amandine - Abrikozencrème

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, crème fraîche, gedroogde abrikozen, kaimak, mascarpone, oranjebloesemwater, pistaches, slagroom, suiker, water en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Marion Flipo - Quiche & Hartige taart

Recept uit Quiche & Hartige taart:

Quiche lorraine ontleed

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gelatine, maanzaad, parmezaanse kaas, peper, piment, rookspek, room en tijm

Keuken:
Joods
Soort:
quiche / hartige taart
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Specerijenmengsel voor gehaktballetjes

Ingrediënten:
foelie, gemberpoeder, kaneel, kurkuma, nootmuskaat, witte peper en zwarte peper

Keuken:
Joods
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gebakken kippenlever met uien

Ingrediënten:
kippenlever, kippenvet, paprikapoeder, peper, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Dillesaus met wijn en room

Ingrediënten:
dillesap, kasja, slagroom, witte wijn, zeevenkel, zout en zure room

Keuken:
Joods
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappelen, dille, gemalen venkelzaad, knoflook, melk, olijfolie, wortels en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

gerstesoep met champignons en marjolein

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, champignons, groentebouillon, laurier, parelgort, pastinaak, peperkorrels, prei, rozemarijn, tijm, ui, venkel, oregano, wortels, zonnebloemolie en zure room

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

spinazie met yoghurtsoep

Ingrediënten:
boter, karwijzaad, knoflook, paprikapoeder, spinazie, verse munt en yoghurt

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

ajo blanco

Ingrediënten:
blauwe druiven, gemalen amandelen, knoflook, olijfolie, wittebroodkruim, witte druivensap en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken 1 notitie

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

romige aardpeersoep

Ingrediënten:
aardpeer, kipfilet, olijfolie en verse bladpeterselie

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

Ciabattasneetjes met tonijn

Ingrediënten:
boter, citroen, groene olijven, komkommer, peper, tonijn uit blik, oregano en zwarte olijven

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

warmgerookte zalm met frambozen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, frambozen, gerookte zalm, venkel en waterkers

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

citroen en eisoep

Ingrediënten:
bloem, citroenen, eieren, langekorrelrijst en peterselie

Keuken:
Joods
Soort:
bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

Witte bonensoep met pasta en snijbiet

Ingrediënten:
bleekselderij, cannelinibonen uit blik, fusilli, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, snijbiet, uien en wortel

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

piroshki met forel en paddenstoelen

Ingrediënten:
bospaddenstoelen, forelfilet, groentebouillon, korstdeeg, olijfolie, ui, vers bieslook, verse dille, verse rozemarijn en verse tijm

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

zoetzure tomatensoep met noedels

Ingrediënten:
rijstnoedels, tomaten en tomatenpuree

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

worteltaart met kokos

Ingrediënten:
eieren, gedroogde kokos, honing, kaneel, olijfolie, noten, rietsuiker, wortels en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Joods
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

amandeltaart met drie soorten fruit

Ingrediënten:
bakpoeder, bruine suiker, citroen, eieren, gemalen amandelen, limoen, roze pompelmoes en sinaasappel

Keuken:
Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding