Joods

Zoek naar Joods in jouw eigen kookboeken

Joods koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes met zure room

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Challe

Ingrediënten:
bloem, brood, eidooier, gist, maanzaad, melk, roomboter, suiker, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Crème d'amandine - Abrikozencrème

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, crème fraîche, gedroogde abrikozen, kaimak, mascarpone, oranjebloesemwater, pistaches, slagroom, suiker, water en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gele-spliterwtensoep met frankfurters

Ingrediënten:
citroensap, frankfurters, gele spliterwten, kippenbouillon, laurier, peper, plantaardige olie, runderbouillon, selderijblad, ui, wortel en zout

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

gerookte heilbotsalade

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, citroen, gerookte heilbot, little gemsla, mascarpone, meloen, rode ui en yoghurt

Keuken:
Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Specerijenmengsel voor gehaktballetjes

Ingrediënten:
foelie, gemberpoeder, kaneel, kurkuma, nootmuskaat, witte peper en zwarte peper

Keuken:
Joods
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

piroshki met forel en paddenstoelen

Ingrediënten:
bospaddenstoelen, forelfilet, groentebouillon, korstdeeg, olijfolie, ui, vers bieslook, verse dille, verse rozemarijn en verse tijm

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

citroen en eisoep

Ingrediënten:
bloem, citroenen, eieren, langekorrelrijst en peterselie

Keuken:
Joods
Soort:
bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

Ciabattasneetjes met tonijn

Ingrediënten:
boter, citroen, groene olijven, komkommer, peper, tonijn uit blik, oregano en zwarte olijven

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

spinazie met yoghurtsoep

Ingrediënten:
boter, karwijzaad, knoflook, paprikapoeder, spinazie, verse munt en yoghurt

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

warmgerookte zalm met frambozen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, frambozen, gerookte zalm, venkel en waterkers

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

zoetzure tomatensoep met noedels

Ingrediënten:
rijstnoedels, tomaten en tomatenpuree

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

gerstesoep met champignons en marjolein

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, champignons, groentebouillon, laurier, parelgort, pastinaak, peperkorrels, prei, rozemarijn, tijm, ui, venkel, oregano, wortels, zonnebloemolie en zure room

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

kersenclafoutis

Ingrediënten:
boter, citroenmelisse, eieren, volkorenmeel en zoete kersen

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

tomaten-paprikasoep

Ingrediënten:
bosui, knoflook, olijfolie, rode paprika, rozemarijn, tijm en tomaten

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

snelle borscht

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, gekookte rode bieten, knoflook, olijfolie, pastinaak, wortels en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

amandeltaart met drie soorten fruit

Ingrediënten:
bakpoeder, bruine suiker, citroen, eieren, gemalen amandelen, limoen, roze pompelmoes en sinaasappel

Keuken:
Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

basiskoekjes

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, ei, vanille-essence en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Joods
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

rode zomervruchtensoep

Ingrediënten:
aardappelmeel, honing, kaneel, rode zomervruchten en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

worteltaart met kokos

Ingrediënten:
eieren, gedroogde kokos, honing, kaneel, olijfolie, noten, rietsuiker, wortels en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Joods
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Ingelegde gebakken vis

Ingrediënten:
ciderazijn, foelie, gemberpoeder, knoflook, korianderzaad, laurier, peperkorrels, suiker en visfilet

Keuken:
Joods
Soort:
vis
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

salade van granaatappel en avocado

Ingrediënten:
blauwe druif, granaatappel, munt en vinaigrette

Keuken:
Joods
Soort:
salade
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

sperzieboontjes met ui en tijm

Ingrediënten:
bieslook, franse sperzieboontjes, olijfolie, tijm en ui

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

sinaasappelsalade met olijven

Ingrediënten:
citroen, knoflook, komijn, munt, paprikapoeder, sinaasappels en zwarte olijven

Keuken:
Joods
Soort:
salade
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

tuinbonen in olijfolie

Ingrediënten:
bladpeterselie, groentebouillon, olijfolie, peper, rozemarijn en tuinbonen

Keuken:
Joods