Joods

Zoek naar Joods in jouw eigen kookboeken

Joods koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpittenolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes met zure room

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpittenolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Eierdraden voor monte sinai con uova filate

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, oranjebloesemwater, suiker en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Ataif bi goz - Pannenkoekjes met notenvulling

Ingrediënten:
bloem, citroensap, droge gist, frituurolie, kaneel, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker, walnoten en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Ataif bi jibn - Pannenkoekjes met kaas

Ingrediënten:
bloem, citroensap, droge gist, frituurolie, mozzarella, oranjebloesemwater, ricotta, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Lichte knaidlach

Ingrediënten:
eidooier, eiwit, gemberpoeder, matsemeel, peterselie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Walnotensaus

Ingrediënten:
cayennepoeder, chilipoeder, ciderazijn, knoflook, plantaardige olie, tamarindepasta, ui, walnoten, water en wijnazijn

Keuken:
Joods
Soort:
saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Walnootvulling voor menena

Ingrediënten:
kaneel, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en walnoten

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelsla met roomkaas en paprika

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, ciderazijn, extra vierge olijfolie, gele ui, nieuwe aardappel, paprikapoeder, peper, peterselie, roomkaas, sjalot, wijnazijn, zout en zure room

Keuken:
Joods
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gebakken kippenlever met uien

Ingrediënten:
kippenlever, kippenvet, paprikapoeder, peper, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Kokopsj

Keuken:
Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Amandines - Amandelballetjes

Ingrediënten:
amandelessence, blanke amandelen, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, pistaches, poedersuiker, rozenwater en sinaasappelbloesemwater

Keuken:
Joods
Soort:
vegan / koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Amandelballetjes met pistaches

Ingrediënten:
amandelessence, blanke amandelen, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, pistaches, pistaches, poedersuiker, rozenwater en sinaasappelbloesemwater

Keuken:
Joods
Soort:
vegan / koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Honingstroop bij muhallabeya

Ingrediënten:
honing, oranjebloesemwater, rozenwater en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Suikerstroop

Ingrediënten:
citroensap, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pain juif à l'anis - Algerijns anijsbrood

Ingrediënten:
anijszaad, arachideolie, bloem, ei, eidooier, gedroogde gist, melk, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Dadelvulling voor menena

Ingrediënten:
dadels zonder pit en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Dillesaus met wijn en room

Ingrediënten:
dillesap, kasja, slagroom, witte wijn, zeevenkel, zout en zure room

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch / saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pistachevulling voor menena

Ingrediënten:
oranjebloesemwater, pistaches, rozenwater en suiker

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Challe

Ingrediënten:
bloem, brood, eidooier, gist, maanzaad, melk, roomboter, suiker, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Sponge cake - Biscuitgebak

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, suiker, vanille-essence en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Crème d'amandine - Abrikozencrème

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, crème fraîche, gedroogde abrikozen, kaimak, mascarpone, oranjebloesemwater, pistaches, slagroom, suiker, water en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gele-spliterwtensoep met frankfurters

Ingrediënten:
citroensap, frankfurters, gele spliterwten, kippenbouillon, laurier, peper, plantaardige olie, runderbouillon, selderijblad, ui, wortel en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Specerijenmengsel voor gehaktballetjes

Ingrediënten:
foelie, gemberpoeder, kaneel, kurkuma, nootmuskaat, witte peper en zwarte peper

Keuken:
Joods
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Blintzes

Ingrediënten:
bloem, ei, koolzuurhoudend water, olie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Tomatensaus voor blintzes

Ingrediënten:
olie, peper, suiker, tomaten, tomaten in blik, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
saus/dressing/jus / vegan