Joods

Zoek naar Joods in jouw eigen kookboeken

Joods koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes met zure room

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelsla met roomkaas en paprika

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, ciderazijn, extra vierge olijfolie, gele ui, nieuwe aardappel, paprikapoeder, peper, peterselie, roomkaas, sjalot, wijnazijn, zout en zure room

Keuken:
Joods
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

matzekoekjes met rozenwaterstroop

Ingrediënten:
citroen, eieren, matzemeel, rozenwater, suiker, vloeibare honing en zonnebloemolie

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

vijgentaart met olijfolie

Ingrediënten:
bloem, bruine suiker, ei, honing, olijfolie, slagroom, vanille-extract, vijgen en yoghurt

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

vijgentaart met olijfolie

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

bramen en appels met kruimelkorst

Ingrediënten:
amandelen, boter, bramen, geroosterde geschaafde amandelen, havermout, honing, suiker en zure appels

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

peren met zwartebessensaus

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, citroen, honing, peren, witte wijn en zwarte bessen

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

wintercompote

Ingrediënten:
citroen, cognac, gedroogde abrikozen, gedroogde appel, gedroogde peren, gedroogde pruimen, geroosterde geschaafde amandelen, kaneel, nootmuskaat, rozijnen en sinaasappelsap

Keuken:
Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Blintzes

Ingrediënten:
bloem, ei, koolzuurhoudend water, olie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

pompoengembertaart

Ingrediënten:
bladerdeeg, gembersiroop, opgelegde gember, pompoen en rietsuiker

Keuken:
Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

pindakaaskoekjes

Ingrediënten:
bakmeel, gemberpoeder, honing, ongezouten pindas en pindakaas met stukjes pinda

Keuken:
Joods
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

rode druivensoep met noten

Ingrediënten:
citroen, honing, melk, rode druiven, vanille extract, walnoten en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

lavendelkoekjes

Ingrediënten:
bakmeel, boter, bruine suiker, lavendelblaadjes en lavendelbloemen

Keuken:
Joods
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

gemberhazelnootkoekjes

Ingrediënten:
bruine suiker, eieren, gemberpoeder, hazelnoten, kruidnagel, rijstmeel en walnoten

Keuken:
Joods
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

dadelcake

Ingrediënten:
bruine suiker, dadels, ei, lindebloesemthee en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken 1 notitie

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

gehaktbrood met tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, bladpeterselie, bouillon, eieren, kaneel, kruidnagel, matzemeel, munt, rietsuiker, rundergehakt, sinaasappel, tabasco, tomaten, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

gembersouffle

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine suiker, ei, gemberpoeder, gembersiroop, melk, olijfolie en opgelegde gember

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

scherpzure visstoofpot

Ingrediënten:
chilipeperpasta, knoflook, limoen, olijfolie, tamarindepulp, ui en verse zalm

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

spinazieviskoekjes met kruisbessensaus

Ingrediënten:
aardappelen, eieren, honing, kruisbessen, matzemeel, munt, spinazie, zalm uit blik en zonnebloemolie

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

haring in havermout

Ingrediënten:
boter, citroenen, havermout, peper en verse haringen

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

kokosvis

Ingrediënten:
kokosmelk, komijn, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, saffraan, tilapiafilets, ui, venkel, visbouillon en yoghurt

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

perzische vruchtensalade

Ingrediënten:
bananen, dadels, gedroogde vijgen, gedrrogde pruimen, amandel, limoen, oranjebloesemwater en sinaasappels

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

sojarijst met paranotencompote

Ingrediënten:
boter, honing, kardemom, paranoot, rijst voor rijstpap, sinaasappelsap en sojamelk

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

gebraden appels met vijgenvulling

Ingrediënten:
appels, appelsap, boter, gedroogde vijgen en honing

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

kokosbroodpudding met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, amaretto, eieren, kokosmelk, panettone en suiker

Keuken:
Joods