Joods

Zoek naar Joods in jouw eigen kookboeken

Joods koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes met zure room

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Tomatensaus voor blintzes

Ingrediënten:
olie, peper, suiker, tomaten, tomaten in blik, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pain juif à l'anis - Algerijns anijsbrood

Ingrediënten:
anijszaad, arachideolie, bloem, ei, eidooier, gedroogde gist, melk, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Suikerstroop

Ingrediënten:
citroensap, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Honingstroop bij muhallabeya

Ingrediënten:
honing, oranjebloesemwater, rozenwater en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegan / saus
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Joodse kippensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, garnituur voor kippensoep, kippenrug, kippenvleugel, knoflook, laurier, peterselie, tijm, ui, wortel, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

warme pruimen met sinaasappelmascarponesaus

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, kaneelstokje, mascarpone, munt, pruimen, rode wijn en sinaasappelsap

Keuken:
Joods
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Matseballetjes

Ingrediënten:
ei, matsemeel, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
garnituur / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Garnituur voor kippensoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, dille, gekookt kippenvlees en matseballetjes

Keuken:
Joods
Soort:
garnituur
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

bramen en appels met kruimelkorst

Ingrediënten:
amandelen, boter, bramen, geroosterde geschaafde amandelen, havermout, honing, suiker en zure appels

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

matzekoekjes met rozenwaterstroop

Ingrediënten:
citroen, eieren, matzemeel, rozenwater, suiker, vloeibare honing en zonnebloemolie

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

peren met zwartebessensaus

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, citroen, honing, peren, witte wijn en zwarte bessen

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

vijgentaart met olijfolie

Ingrediënten:
bloem, bruine suiker, ei, honing, olijfolie, slagroom, vanille-extract, vijgen en yoghurt

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

wintercompote

Ingrediënten:
citroen, cognac, gedroogde abrikozen, gedroogde appel, gedroogde peren, gedroogde pruimen, geroosterde geschaafde amandelen, kaneel, nootmuskaat, rozijnen en sinaasappelsap

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

vijgentaart met olijfolie

Keuken:
Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Walnootvulling voor menena

Ingrediënten:
kaneel, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en walnoten

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Lichte knaidlach

Ingrediënten:
eidooier, eiwit, gemberpoeder, matsemeel, peterselie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

pompoengembertaart

Ingrediënten:
bladerdeeg, gembersiroop, opgelegde gember, pompoen en rietsuiker

Keuken:
Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

honingtaart (lekach)

Ingrediënten:
eieren, gemberpoeder, geroosterde geschaafde amandelen, honing, koffie, kruidnagel, olijfolie, rietsuiker en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

dadelcake

Ingrediënten:
bruine suiker, dadels, ei, lindebloesemthee en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

gembersouffle

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine suiker, ei, gemberpoeder, gembersiroop, melk, olijfolie en opgelegde gember

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

basiskoekjes

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

gemberhazelnootkoekjes

Ingrediënten:
bruine suiker, eieren, gemberpoeder, hazelnoten, kruidnagel, rijstmeel en walnoten

Keuken:
Joods
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

perzische vruchtensalade

Ingrediënten:
bananen, dadels, gedroogde vijgen, gedrrogde pruimen, gehakte amandelen, limoen, oranjebloesemwater en sinaasappels

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

kaneelballen

Ingrediënten:
bruine suiker, ei, gemalen amandelen, kaneel en rijstmeel

Keuken:
Joods