Joods

Zoek naar Joods in jouw eigen kookboeken

Joods koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes met zure room

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Amandines - Amandelballetjes

Ingrediënten:
amandelessence, blanke amandelen, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, pistaches, poedersuiker, rozenwater en sinaasappelbloesemwater

Keuken:
Joods
Soort:
vegan / koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Amandelballetjes met pistaches

Ingrediënten:
amandelessence, blanke amandelen, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, pistaches, pistaches, poedersuiker, rozenwater en sinaasappelbloesemwater

Keuken:
Joods
Soort:
vegan / koek en gebak
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

peren met zwartebessensaus

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, citroen, honing, peren, witte wijn en zwarte bessen

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

wintercompote

Ingrediënten:
citroen, cognac, gedroogde abrikozen, gedroogde appel, gedroogde peren, gedroogde pruimen, geroosterde geschaafde amandelen, kaneel, nootmuskaat, rozijnen en sinaasappelsap

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

matzekoekjes met rozenwaterstroop

Ingrediënten:
citroen, eieren, matzemeel, rozenwater, suiker, vloeibare honing en zonnebloemolie

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

bramen en appels met kruimelkorst

Ingrediënten:
amandelen, boter, bramen, geroosterde geschaafde amandelen, havermout, honing, suiker en zure appels

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

vijgentaart met olijfolie

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

vijgentaart met olijfolie

Ingrediënten:
bloem, bruine suiker, ei, honing, olijfolie, slagroom, vanille-extract, vijgen en yoghurt

Keuken:
Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Blintzes

Ingrediënten:
bloem, ei, koolzuurhoudend water, olie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken 1 notitie

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

kip-kikkererwtencurry

Ingrediënten:
bouillon, gember, groene chilipeper, kerriepoeder, kikkererwten, kipfilet, knoflook, korianderblaadjes, sesamolie, tamarindepasta en ui

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken 1 notitie

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

kip in sinaasappelsaus

Ingrediënten:
bouillon, champignons, dragon, kipfilet, knoflook, kurkuma, olijfolie, peper, sinaasappelen en ui

Keuken:
Joods
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Bijgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Kasha varnishkas - Boekweitgrutten met pastavlinders

Ingrediënten:
boekweitgrutten, ei, kippenvet, margarine, pastavlinders, peper, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Challe

Ingrediënten:
bloem, brood, eidooier, gist, maanzaad, melk, roomboter, suiker, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Joodse keuken:

Poivron marinés - Gemarineerde paprika's

Ingrediënten:
cayennepeper, extra vergine olijfolie, knoflook, paprika's, wijnazijn en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegan / pickles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pistachevulling voor menena

Ingrediënten:
oranjebloesemwater, pistaches, rozenwater en suiker

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marion Flipo - Quiche & Hartige taart

Recept uit Quiche & Hartige taart:

Quiche Lorraine zonder deeg

Ingrediënten:
boter, eieren, ementaler geraspt, melk, nootmuskaat, peper, rookspek, room en tarwebloem

Keuken:
Joods
Soort:
quiche / hartige taart
Een recept uit Marion Flipo - Quiche & Hartige taart

Recept uit Quiche & Hartige taart:

Provençaalse quiche

Ingrediënten:
aubergine, buffelmozarella, courgette, demi creme fraiche, eieren, emmental geraspt, gedroogde provencaalse kruiden, korstdeeg, melk, olijfolie, peper, rode paprika, room, ui en zout

Keuken:
Joods
Soort:
quiche / hartige taart
Een recept uit Marion Flipo - Quiche & Hartige taart

Recept uit Quiche & Hartige taart:

Quiche Alpen

Ingrediënten:
aardappel, boter, demi creme fraiche, eieren, emmental geraspt, knoflook, korstdeeg, melk, peper, rauwe ham, reblochon, room, tijm, ui en zout

Keuken:
Joods
Soort:
quiche / hartige taart
Een recept uit Marion Flipo - Quiche & Hartige taart

Recept uit Quiche & Hartige taart:

Quiche Noord-Franse witlof maroilles

Ingrediënten:
boter, eieren, emmental geraspt, korstdeeg, maroilleskaas, melk, paper, roomchreme fraiche, suiker, witlof en zout

Keuken:
Joods
Soort:
quiche / hartige taart
Een recept uit Marion Flipo - Quiche & Hartige taart

Recept uit Quiche & Hartige taart:

Quiche Normandische appel camenbert

Ingrediënten:
camembert, demi creme fraiche, eieren, emmental geraspt, honing, kaneel, korstdeeg, melk, peper, room en zout

Keuken:
Joods
Soort:
quiche / groenten en aardappels / hartige taart / boter en olie
Een recept uit Marion Flipo - Quiche & Hartige taart

Recept uit Quiche & Hartige taart:

Quiche groenten

Ingrediënten:
broccoli, citroenschil, courgette, demi creme fraiche, eieren, emmental geraspt, korstdeeg met zaden en kruiden, melk, olijfolie, peper, peultjes, room en zout

Keuken:
Joods
Soort:
quiche / hartige taart
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Eierdraden voor monte sinai con uova filate

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, oranjebloesemwater, suiker en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marion Flipo - Quiche & Hartige taart

Recept uit Quiche & Hartige taart:

Quiche geroosterde pompoen peterselie hazelnoot

Ingrediënten:
demi creme fraiche, emmental geraspt, gedroogde provencaalse kruiden, hazelnoten, korstdeeg, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper, peterselie, pompoen, room en zout

Keuken:
Joods
Soort:
quiche / eieren, kaas en zuivel / hartige taart
Een recept uit Marion Flipo - Quiche & Hartige taart

Recept uit Quiche & Hartige taart:

Quiche Baskische paprika-espelette

Ingrediënten:
emmental geraspt, halfvolle creme fraiche, knoflook, korstdeeg, laurier, melk, olijfolie, piment, rode paprika, schapenkaas, tomaten en zout

Keuken:
Joods
Soort:
quiche / eieren, kaas en zuivel / hartige taart