Joods

Zoek naar Joods in jouw eigen kookboeken

Joods koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpittenolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes met zure room

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpittenolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Dillesaus met wijn en room

Ingrediënten:
dillesap, kasja, slagroom, witte wijn, zeevenkel, zout en zure room

Keuken:
Joods
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Dadelvulling voor menena

Ingrediënten:
dadels zonder pit en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelsla met roomkaas en paprika

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, ciderazijn, extra vierge olijfolie, gele ui, nieuwe aardappel, paprikapoeder, peper, peterselie, roomkaas, sjalot, wijnazijn, zout en zure room

Keuken:
Joods
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten en M. van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

Gevulde tomaten met avocado

Ingrediënten:
avocado, bosui, citroen, knoflook, paprikapoeder, tabasco, tomaten en voorgerecht

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten en M. van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

pinda's met sperzieboontjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, franse sperzieboontjes, groene paprika, knoflook, koriander, olijfolie, ongezouten pindas, peper, ui, voorgerecht en zout

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten en M. van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De gezonde Joodse keuken:

Kikkererwten op spinazie

Ingrediënten:
boter, kikkererwten uit blik, olijfolie, salie en spinazie

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten en M. van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De gezonde Joodse keuken:

Eieren en uien met koriander

Ingrediënten:
bosuitjes, eieren, olijfolie, peper en verse korianderblaadjes

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten en M. van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De gezonde Joodse keuken:

Radijsjes met kwarteleitjes

Ingrediënten:
boter, kwarteleitjes, radijsjes, selderijzaadjes en zout

Keuken:
Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Sponge cake - Biscuitgebak

Ingrediënten:
bloem, citroenrasp, ei, suiker, vanille-essence en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Amandines - Amandelballetjes

Ingrediënten:
amandelessence, blanke amandelen, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, pistaches, poedersuiker, rozenwater en sinaasappelbloesemwater

Keuken:
Joods
Soort:
vegan / koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit De Joodse keuken:

Amandelballetjes met pistaches

Ingrediënten:
amandelessence, blanke amandelen, fijne tafelsuiker, gemalen amandelen, pistaches, pistaches, poedersuiker, rozenwater en sinaasappelbloesemwater

Keuken:
Joods
Soort:
vegan / koek en gebak
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Tomatensaus voor blintzes

Ingrediënten:
olie, peper, suiker, tomaten, tomaten in blik, tomatenpuree, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
saus/dressing/jus / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Honingstroop bij muhallabeya

Ingrediënten:
honing, oranjebloesemwater, rozenwater en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pain juif à l'anis - Algerijns anijsbrood

Ingrediënten:
anijszaad, arachideolie, bloem, ei, eidooier, gedroogde gist, melk, suiker, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Suikerstroop

Ingrediënten:
citroensap, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Ingelegde gebakken vis

Ingrediënten:
ciderazijn, foelie, gemberpoeder, knoflook, korianderzaad, laurier, peperkorrels, suiker en visfilet

Keuken:
Joods
Soort:
vis
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Challe

Ingrediënten:
bloem, brood, eidooier, gist, maanzaad, melk, roomboter, suiker, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Lichte knaidlach

Ingrediënten:
eidooier, eiwit, gemberpoeder, matsemeel, peterselie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Walnootvulling voor menena

Ingrediënten:
kaneel, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en walnoten

Keuken:
Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Joodse kippensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, garnituur voor kippensoep, kippenrug, kippenvleugel, knoflook, laurier, peterselie, tijm, ui, wortel, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Matseballetjes

Ingrediënten:
ei, matsemeel, water en zout

Keuken:
Joods
Soort:
garnituur / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Garnituur voor kippensoep

Ingrediënten:
bladpeterselie, dille, gekookt kippenvlees en matseballetjes

Keuken:
Joods
Soort:
garnituur
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Walnotensaus

Ingrediënten:
cayennepoeder, chilipoeder, ciderazijn, knoflook, plantaardige olie, tamarindepasta, ui, walnoten, water en wijnazijn

Keuken:
Joods
Soort:
saus
Een recept uit Michael van Straten en M. van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De gezonde Joodse keuken:

Pittige auberginepuree

Ingrediënten:
aubergines, chapati, chilipeper, garam massala, gember, knoflook, komijn, korianderpoeder, kurkuma, naan, olijfolie, peper, tomaten, ui en zout

Keuken:
Joods