Joods

Zoek naar Joods in jouw eigen kookboeken

Joods koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Latkes met zure room

Ingrediënten:
broodkruim, druivenpitolie, ei, kruimige aardappel, maïsolie, ui, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Middeneuropees / Joods
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gebakken kippenlever met uien

Ingrediënten:
kippenlever, kippenvet, paprikapoeder, peper, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Joods
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Dillesaus met wijn en room

Ingrediënten:
dillesap, kasja, slagroom, witte wijn, zeevenkel, zout en zure room

Keuken:
Joods
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

spinazie met yoghurtsoep

Ingrediënten:
boter, karwijzaad, knoflook, paprikapoeder, spinazie, verse munt en yoghurt

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

gerstesoep met champignons en marjolein

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, champignons, groentebouillon, laurier, parelgort, pastinaak, peperkorrels, prei, rozemarijn, tijm, ui, venkel, oregano, wortels, zonnebloemolie en zure room

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

ajo blanco

Ingrediënten:
blauwe druiven, gemalen amandelen, knoflook, olijfolie, wittebroodkruim, witte druivensap en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

citroen en eisoep

Ingrediënten:
bloem, citroenen, eieren, langekorrelrijst en peterselie

Keuken:
Joods
Soort:
bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

Witte bonensoep met pasta en snijbiet

Ingrediënten:
bleekselderij, cannelinibonen uit blik, fusilli, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, snijbiet, uien en wortel

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

tomaten-paprikasoep

Ingrediënten:
bosui, knoflook, olijfolie, rode paprika, rozemarijn, tijm en tomaten

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

snelle borscht

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, gekookte rode bieten, knoflook, olijfolie, pastinaak, wortels en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

courgettesoep met dolcelatte

Ingrediënten:
courgette, dolcelatte, melk, prei en uien

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

soep van gerookte schelvis en gerookte zalm

Ingrediënten:
aardappel, boter, dille, gerookte schelvis, gerookte zalm, halfvolle creme fraiche, laurier, melk, nootmuskaat en peper

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelsla met roomkaas en paprika

Ingrediënten:
cayennepeper, chilipoeder, ciderazijn, extra vierge olijfolie, gele ui, nieuwe aardappel, paprikapoeder, peper, peterselie, roomkaas, sjalot, wijnazijn, zout en zure room

Keuken:
Joods
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappelen, dille, gemalen venkelzaad, knoflook, melk, olijfolie, wortels en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken 1 notitie

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

romige aardpeersoep

Ingrediënten:
aardpeer, kipfilet, olijfolie en verse bladpeterselie

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

amandeltaart met drie soorten fruit

Ingrediënten:
bakpoeder, bruine suiker, citroen, eieren, gemalen amandelen, limoen, roze pompelmoes en sinaasappel

Keuken:
Joods
Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

worteltaart met kokos

Ingrediënten:
eieren, gedroogde kokos, honing, kaneel, olijfolie, noten, rietsuiker, wortels en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Joods
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

basiskoekjes

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, ei, vanille-essence en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Joods
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

avocadoroomsoep

Ingrediënten:
avocado, bieslook, bloem, bosui, ei, knoflook, melk, olijfolie en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

rode zomervruchtensoep

Ingrediënten:
aardappelmeel, honing, kaneel, rode zomervruchten en yoghurt

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

piroshki met forel en paddenstoelen

Ingrediënten:
bospaddenstoelen, forelfilet, groentebouillon, korstdeeg, olijfolie, ui, vers bieslook, verse dille, verse rozemarijn en verse tijm

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

kersenclafoutis

Ingrediënten:
boter, citroenmelisse, eieren, volkorenmeel en zoete kersen

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

warmgerookte zalm met frambozen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, frambozen, gerookte zalm, venkel en waterkers

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

Ciabattasneetjes met tonijn

Ingrediënten:
boter, citroen, groene olijven, komkommer, peper, tonijn uit blik, oregano en zwarte olijven

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Recept uit De gezonde Joodse keuken:

zoetzure tomatensoep met noedels

Ingrediënten:
rijstnoedels, tomaten en tomatenpuree

Keuken:
Joods
Soort:
soep/bouillon