Charles Maclean, D. Green, C. Collins, L. Parsons en S. Lee - Gezond eten om je cholesterol te verlagen

Gezond eten om je cholesterol te verlagen

Een boek van Charles Maclean, D. Green, C. Collins, L. Parsons en S. Lee

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Gezond eten om je cholesterol te verlagen, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

‘Pas op, daar zit veel cholesterol in en dat is niet goed voor je’
Hoe vaak heb je dat niet gehoord?
Gelukkig weten we nu beter: het ei als beruchte ‘cholesterolbom’is ontmanteld, schaal- en schelpdieren hoeven niet meer gemeden te worden. Er zit wel relatief veel cholesterol in, maar daarvan komt weinig in je bloed terecht. Daar zorgt je eigen lichaam wel voor. Voor cholesterol geldt nu: matig gebruiken, maar dat geldt eigenlijk voor bijna alles.

Minder bekwaam blijken we als het gaat om het beheersen van verzadigd vet. We nemen er te veel van in en, eenmaal geconsumeerd, blijkt het de kwade genius te zijn die het cholesterol in het bloed verhoogt. En dat geeft dan weer hart- en vaatproblemen. De boodschap is dan ook niet ingewikkeld: een beheerst cholesterol volgt op een gematigd gebruik van verzadigd vet.

Zelfs als je belast bent met een erfelijk hoog cholesterol, zoals enkele honderdduizenden mensen in Nederland, kun je over het algemeen gewoon lekker en gezond mee-eten. Het gaat immers om een erfelijke stofwisselingsaandoening en niet om een voedingsprobleem. Medicijngebruik is meestal onvermijdelijk,niet roken en veel bewegen essentieel en lekker en gezond eten zeer belangrijk! Het juiste instrument daarvoor heb je in je handen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken