Marleen Willebrands en M. Willebrands - De verstandige kok

De verstandige kok

de rijke keuken van de Gouden Eeuw : tekstuitgave van het enige gedrukte Noord-Nederlandse kookboek uit de zeventiende eeuw

Een boek van Marleen Willebrands en M. Willebrands

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De verstandige kok, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De verstandige kok verscheen in 1669 als onderdeel van een handleiding voor welvarende buitenhuisbezitters, getiteld Het vermakelijk landleven. Het is het enige gedrukte Noord-Nederlandse kookboek uit de zeventiende eeuw, waarvan de sporen nog steeds zijn terug te vinden in de kookboeken van deze tijd.
Marleen Willebrands is di st en neerlandicus. Zij hertaalde dit kookboek in modern Nederlands en schreef bij iedere afdeling van het boek een aanstekelijke inleiding. Tussen de recepten door staat veel wetenswaardige informatie, waarvoor Marleen Willebrands tal van bronnen uit de zestiende en zeventiende eeuw heeft geraadpleegd. De herkomst van de ingredi en en de soms merkwaardige bereidingswijzen worden helder toegelicht.
De verstandige kok laat de liefhebber van de historische keuken kennismaken met recepten uit de Gouden Eeuw en geeft uitgebreide informatie over de achtergronden van die recepten.
Achterin het boek geeft Marleen Willebrands een aantal bewerkte recepten waar de leckertongh van vandaag zelf mee aan de slag kan.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken