J. Huisman en K. Hageman - Mario

Mario

Italiaans restaurant in Neck

Een boek van J. Huisman en K. Hageman

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Mario, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Ristorante Mario behoort al decennialang tot de top van Italiaanse restaurants in ons land. In 1970 opende Mario Uva samen met zijn vrouw Tine, boven aan de dijk in Neck, hun restaurant. Een paar jaar later kregen zij in de keuken versterking van de ouders van Mario. Inmiddels heeft de volgende generatie, met Raffaele en Sandro, zijn intrede gedaan in deze ‘familiekeuken’. In 2000 werd dit unieke restaurant beloond met een Michelinster; het enige Italiaanse restaurant in Nederland met deze onderscheiding.

De gasten genieten van traditionele gerechten en familierecepten die door Mario op een geheel nieuwe, verfijnde manier worden geïnterpreteerd en gepresenteerd.Centraal in het restaurant staat de kwaliteit van de producten, die Mario zelf uit Italië haalt. Elke twee, drie weken rijdt hij naar de markt in Aosta om inkopen te doen. In dit boek reizen we met hem mee: we bezoeken bedrijfjes waar nog op ambachtelijke wijze kaas en speck worden gemaakt, zoeken naar truffels en maken kennis met de voortreffelijke wijnen die hij voor het restaurant selecteert en importeert.

Een groot aantal van de recepten die van vader op zoon zijn overgedragen, worden in Mario prijsgegeven. Ze zijn vastgelegd door culinair publicist Joyce Huisman en topfotograaf Kees Hageman. Alle recepten zijn uitvoerig beschreven en zijn voor de geïnteresseerde thuiskok zonder al te veel moeite te maken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken