Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Kookgek op safari, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Hij keek mij met zijn donkerbruine ogen diep aan. In zijn smetteloos witte buis leek hij nog bruiner, bijna zwart. Zijn parelwitte tanden lachten mij toe en maakten mijn vermoedens waarheid: wat een aardige man en… we begrepen elkaar. We hadden het over schaapskop, voor hem normaal, misschien voor mij ook wel, maar zeker niet voor mijn cultuur, mijn door welvaart wankelende cultuur. Hij maakt nog van niets iets en hij is daar gelukkig mee. Lekkere eenvoud, overleven moet vooral lekker zijn. Wij hoeven daar niet bij stil te staan, tenminste, dat denken we. Jammer, we reizen van hot naar her, de wereld wordt steeds kleiner, maar we reizen zo vaak de essentie voorbij, het ‘waar-het-om-gaat’. In Zuid-Afrika stuitte ik op de basis, een no-nonsense bestaan. Daar gaat dit boek over en hoe verrukkelijk dan juist leven kan zijn.
Kookgek op Safari is een verslag van de reis naar Zuid-Afrika die kookgek Joop Braakhekke maakte voor opnamen voor zijn programma Kookgek. De reis begon in Kaapstad waar Joop in township Kayalitja schaapskoppen kocht, daarna via Stellenbosch (voor de wijn) naar Hermanus en Knysna (kreeft, perlemoen en Afrikaanse zalm) en Oudshoorn (struisvogel), om ten slotte in Kaapstad het vliegtuig te nemen naar de Kalahariwoestijn (springbok). Joop vertelt op zijn eigen manier over het schitterende landschap en de mensen, en geeft informatie over bijzondere ingrediënten, de wijn en plaatselijke gebruiken. Foto’s van zijn hand maken dit boeiende reisverslag compleet.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.