M. Spieler en Marlena Spieler - De traditionele Joodse keuken

De traditionele Joodse keuken

Een boek van M. Spieler en Marlena Spieler

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De traditionele Joodse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De rijke en zeer gevarieerde geschiedenis van het joodse volk wordt weerspiegeld in de traditionele gerechten uit de joodse keuken. Marlena Spieler neemt u mee op een fascinerende reis en laat zien hoe deze kookkunst, die onlosmakelijk verbonden is met de tradities van heden en verleden, zich heeft ontwikkeld.

Het receptendeel is een schitterende verzameling van meer dan 150 klassieke en eigentijdse gerechten die zijn terug te voeren op de culinaire tradities van de joodse gemeenschappen uit alle windstreken. Haringsalade met bieten en zure room, gebraden rundvlees en aardappellatkes uit de asjkenazische cultuur vormen een opmerkelijk contrast met de pittige kruiderijen van Middenoosterse baba ghanoush, falafel uit Israël, kruidige sefardische rijst met kip en citroen-muntrelish en milde groene kipcurry met groenten uit Calcutta, een gerecht van de joodse gemeenschap in India.

Dit boek bevat een schat aan informatie over het joodse volk, zijn geschiedenis, geloof en kookkunst. Het is boeiend om te lezen en biedt een keur aan authentieke recepten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken