Simone Ortega, Javier Mariscal en Inès Ortega - 1080 Recepten

1080 Recepten

Een boek van Simone Ortega, Javier Mariscal en Inès Ortega

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals 1080 Recepten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Al ruim 30 jaar het best verkochte kookboek van Spanje. Recepten uit iedere Spaanse regio, prachtig geïllustreerd door kunstenaar Javier Mariscal. 1080 Recepten laat je genieten van een gevarieerde, smaakvolle en fijnzinnige keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht uit 1080 recepten:

Chocolademarquise

Ingrediënten:
boter, ei, kumquat, poedersuiker, pure chocolade, slagroom, vanillesuiker en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht / nagerecht uit 1080 recepten:

Aspic van meloen en vijgen

Ingrediënten:
emmentaler, gelatinepoeder, kanteloepmeloen, port, serranoham, verse peterselie en vijgen

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / schuim/mousse/gelei / fruit
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Lamsschouder met aardappelen en ui

Ingrediënten:
aardappel, kippenbouillon, knoflook, ontbeende lamsschouder, reuzel, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Mousselinesaus voor vis

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooier, eiwit, visbouillon en zout

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / warme sauzen
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit 1080 recepten:

Gepocheerde eieren met asperges

Ingrediënten:
asperge, bloem, boter, brood, ei, melk, nootmuskaat, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gebraden konijnenzadel met mosterd

Ingrediënten:
bloem, doorregen spek, kruiden, mosterd, olijfolie, slagroom, ui, verse tijm, water, zadel van konijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit 1080 recepten:

Sinaasappelbiscuit

Ingrediënten:
aardappelmeel, eierdooier, eiwit, gekonfijte sinaasappelschil, kristalsuiker, margarine, sinaasappelrasp, witte rum, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Basisrecept uit 1080 recepten:

Basis bereiding varkenspootjes

Ingrediënten:
alcohol, knoflook, kruidnagel, laurierblad, ui, varkenspoot, verse peterselie, verse tijm, water, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Soep van kippenlevertjes

Ingrediënten:
aardappelmeel, amandel, brood, eierdooier, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, saffraandraadjes, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Sint-jakobsschelpen uit de oven

Ingrediënten:
boter, broodkruim, cayennepeper, champignon, citroensap, sint-jakobsschelp, tomatensaus, tuinkruiden, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Koude komkommersoep

Ingrediënten:
knoflook, koffieroom, komkommer, peper, verse munt, wittewijnazijn, yoghurt en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / buffet / voorgerecht uit 1080 recepten:

Leverterrine

Ingrediënten:
cognac, ei, kruiden, mager buikspek, peper, varkensgehakt, varkenslever en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / paté/terrine
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Romescosaus - salsa romesco

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde paprika, hazelnoten, mariabiscuits, milde olijfolie, peper, romesco-paprika, tomaat, verse munt, verse peterselie, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

Gegratineerde oesters

Ingrediënten:
boter, knoflook, limoenrasp, oesters, peper, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht uit 1080 recepten:

Crème caramel met sinaasappelsap

Ingrediënten:
ei, kristalsuiker, maïzena, sinaasappel en suikerklontjes

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Asperges met viognier

Ingrediënten:
asperge, eiwitpoeder, gekonfijte citroenschil, koffieroom, metilcellulose, mineraalwater, steeneikzaagsel, truffelolie, witte wijn viognier en xantana

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

champignons als voorgerecht

Ingrediënten:
champignon, knoflook, laurierblad, olijfolie, peper, tomaat, ui, verse peterselie, witte wijn, worteltjes en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch