Koken tussen Italiaanse vulkanen
We hebben 248 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken tussen Italiaanse vulkanen , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Nederlands
Ko Sliggers is een illustere ontwerper en kok. In het VPRO programma de zaterdagbijlage van De Avonden deed hij verslag van zijn kookavonturen op het zuid Italiaanse eiland Lipari. Wat in de ether onbereikbaar bleef, komt in dit boek volledig tot zijn recht: culinaire geschiedenis, de herkomst van ingredienten en hun merkwaardigheden én zo’n 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Een boek dat er moest komen, vond Johannes van Dam. Uitgeroepen tot één van de best verzorgde boeken én Kookboek van het jaar 2014!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Koken tussen Italiaanse vulkanen
Een greep uit de 248 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: ansjovisfilet, droge spaghetti, broodkruimels, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: amandelmeel, bechamelsaus, bloem, boter, citroenzest, divers vlees, ei, eierdooier, gedroogde funghi porcini, gehakt, ham, kalfsfond, kaneel, kruidnagel, laurierblad, marsala, melk, nootmuskaat, paneermeel, parmezaanse kaas, pecorino, peper, ragu, rigatoni, suiker, ui, volle melk, ziti en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet, broccoli, chilipeper, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rigatoni en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: droge pasta en parmigiano reggiano
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: ansjovis, gedroogd pepertje, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, roze peper, sinaasappel en witte wijnazijn
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aubergine, basilicum, buffelmozzarella, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, ui, vleestomaat en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, ei, eigeel, pistaches, garnaal, peper, peterselie, prei, room, saffraan, sjalot, tarwebloem, visbouillon, zeeegelkuit, zeeegels, zoetzure artisjok en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: bloem, boter, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, ui, volle melk en zout
Keuken: Italiaans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: citroensap, citroenzest, extra vierge olijfolie, kappertjes, lente ui, munt, peper, peterselie, rode ui, sardientjes, tomaat, witte wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aardappel, bleekselderij, groene kool, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, peper, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: buikvet, ei, lamsdarm, lamslever, olijfolie, peper, peterselie, provolone en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: ansjovis, bleekselderij, bloem, knoflook, laurierblad, olijfolie, oregano, peper, ui, water, witte wijnazijn, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, boter, citroenzest, ei, melk, rum, sinaasappelzest, suiker, vanillepeul, gist, water en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroen, knoflook, olijfolie, peper, rozemarijn, scharrelkip en zout
Keuken: Italiaans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aubergine, knoflook, peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, broodkruim, kappertjes, knoflook, pecorino, peper, peterselie, pijlinktvis, tomatenpulp, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, gist, melk, olijfolie, oregano, reuzel, suiker, water, wilde munt, worstvlees en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: ansjovisfilet, bloemkool, droge witte wijn, kerstomaat, knoflook, laurierblad, olijfolie, sultana rozijnen en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: citroensap, perzikvruchtvlees, suiker en water
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ansjovis, broodkruimels, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provolone, tomaat, ui, zout en zwarte olijven
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 248 recepten in dit boek