Koken tussen Italiaanse vulkanen
We hebben 248 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken tussen Italiaanse vulkanen , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Nederlands
Ko Sliggers is een illustere ontwerper en kok. In het VPRO programma de zaterdagbijlage van De Avonden deed hij verslag van zijn kookavonturen op het zuid Italiaanse eiland Lipari. Wat in de ether onbereikbaar bleef, komt in dit boek volledig tot zijn recht: culinaire geschiedenis, de herkomst van ingredienten en hun merkwaardigheden én zo’n 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Een boek dat er moest komen, vond Johannes van Dam. Uitgeroepen tot één van de best verzorgde boeken én Kookboek van het jaar 2014!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Koken tussen Italiaanse vulkanen
Een greep uit de 248 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: borago officinalis, citroensap, focaccia, hyoseris radiata, knoflook, olijfolie, papaver rhoeas, peper, reichardia picroides, sanguisorba minor, sonchus oleraceus, taraxacum officinalis, urtica dioica en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, kastanjehoning, parmaham, venkelzaad en watermeloen
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: banketbakkersroom, gelatine, citroensap, citroentijm, honing, munt, pijpkaneel, taartbodem, vijgen en water
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: geweekte rozijnen, spinazie, knoflook, olijfolie, peper, pijnboompitten en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloedsinaasappel, extra vierge olijfolie en grof zout
Keuken: Italiaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, boter, citroensap, citroenzest, knoflook, mosselen, olijfolie, paprikapoeder, parmigiano reggiano, peper, peterselie, sjalot, ui en witte wijn
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: kaneel en siciliaanse bloedsinaasappel
Keuken: Italiaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: chilipepertje, broodkruimels, knoflook, olijfolie, pasta en strattu
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, ui, volle melk en zout
Keuken: Italiaans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: bloem, ei, olie, olijfolie, parmigiano reggiano, pecorino sardo, prei, snijbiet, water en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, knoflook, peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chilipeper, knoflook, pecorino, reuzel, rode wijn, rugspek, suiker, varkensdarm, varkensnek, varkensschouder, venkelzaad en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: aardappel, bleekselderij, groene kool, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorino, peper, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde cannellinebonen, gedroogd chilipepertje, knoflook, olijfolie, pancetta, peper, salieblaadjes en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bier, bloem, ei, kapper-appeltjes, koolzuurhoudend bronwater en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroenboombladen, citroenzest, kip, knoflook, marsala, olijfolie, parmaham, peper, rozemarijn, salieblaadjes, sinaasappelzest en zout
Keuken: Italiaans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: ansjovisfilet, caciocavallo, droge spaghetti, gemalen kruidnagel, tomaat, kaneel, knoflook, munt, olijfolie, verse pasta en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: ansjovis, gedroogd pepertje, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, roze peper, sinaasappel en witte wijnazijn
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bechamelsaus, parmigiano reggiano, provolone dolce en venkel
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ei, eierdooier, mandarijnensap, pure chocolade, suiker, suikermais en water
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Toon alle 248 recepten in dit boek