Koken tussen Italiaanse vulkanen
We hebben 248 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken tussen Italiaanse vulkanen , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Nederlands
Ko Sliggers is een illustere ontwerper en kok. In het VPRO programma de zaterdagbijlage van De Avonden deed hij verslag van zijn kookavonturen op het zuid Italiaanse eiland Lipari. Wat in de ether onbereikbaar bleef, komt in dit boek volledig tot zijn recht: culinaire geschiedenis, de herkomst van ingredienten en hun merkwaardigheden én zo’n 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Een boek dat er moest komen, vond Johannes van Dam. Uitgeroepen tot één van de best verzorgde boeken én Kookboek van het jaar 2014!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Koken tussen Italiaanse vulkanen
Een greep uit de 248 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: ansjovisfilet, bloem, buffelmozzarella, komkommerkruid, melk, munt, olijfolie, peper, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, ei, parmigiano reggiano, peper, room, steranijs, venkel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chilipepertje, broodkruimels, knoflook, olijfolie, pasta en strattu
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, broodkruim, bucatini, gezouten ansjovisfilet, knoflook, olijfolie, peper, pijnboompitten, rozijnen, saffraan, sardines, ui, venkel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, grof zeezout, olijfolie, gist, water en zout
Keuken: Italiaans
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: ei, olijfolie, pecorino, peper, sjalot, tuinbonen en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, citroenzest, droge witte wijn, groentebouillon, kaneel, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, ossenstaart, peper, peterseliestelen, rozemarijn, salieblaadjes, sinaasappelzest, tijm, tomaat, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: bleekselderij, doperwten, extra vierge olijfolie, gekookte ham, knoflook, room, ui en wortel
Keuken: Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde cannellinebonen, gedroogd chilipepertje, knoflook, olijfolie, pancetta, peper, salieblaadjes en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: artisjok, broodkruim, citroen, ei, gezouten ansjovis, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, peterselie, provolone dolce, tomatensaus en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: basilicum, broodkruim, calamari, citroen, kappertjes, knoflook, pecorino, peper, peterselie en tomatensaus
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bleekselderij, droge witte wijn, groene olijven, kappertjes, knoflook, laurierblad, peper, peterselie, polpo di pomodoro, ui, witte vis, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: basilicum, bleekselderij, borlottibonen, chilipeper, gemalen chilipeper, kerstomaat, olijfolie, peper, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, citroenzest, ei, melk, rum, sinaasappelzest, suiker, vanillepeul, gist, water en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: courgette, knoflook, olie, peper, ui, vleestomaat en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet, basilicum, brood, amandel, kapper-appeltjes, kappers, kerstomaat, knoflook, munt, olijfolie, peper, siciliaanse pecorino en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Ingrediënten: basilicum, bleekselderij, gepekelde olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, oregano, peterselie, witte wijnazijn en wortel
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, extra vierge olijfolie, knoflook, laurierblad, linzen, pasta, rozemarijn, tomaat, ui en wortel
Keuken: Italiaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet, bloem, bloemkool, ei, licht bier, peper, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, bloemkool, ei, knoflook, oud broodkruim, pecorino romano, peper, peterselie, venkelzaad, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Toon alle 248 recepten in dit boek