Ciska Cress en C. Cress - Selamat Makan

Selamat Makan

traditionele gerechten uit de Indonesische keuken van Yogyakarta, West-Java, Sumatra, Sulawesi en Bali

Een boek van Ciska Cress en C. Cress

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Selamat Makan, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Cisca Cress bezocht na bijna vijftig jaar voor het eerst weer haar vaderland Indonsië. Een indrukwekkende reis waarbij ze opnieuw kennismaakt met het land en zijn gastvrije inwoners. De reis was een goede aanleiding om op zoek te gaan naar nieuwe recepten, waarbij Cisca op haar zoektocht heel wat kijkjes in de keuken heeft mogen nemen - onder andere bij de warunghoudsters in de stad, de bewoners van de kampung en de uitbater van een kaki tiga, de straatventer.

Zo kwam een verzameling gerechten tot stand die een authentiek beeld geven van de hedendaagse Indonesische keuken, zonder Europese invloeden. Gerechten die niet eerder op papier werden gezet, maar mondeling zijn doorgegeven, van moeder op dochter, en verder…

De meeste gerechten komen uit Java en Bali, maar zijn doorspekt met verhalen en recepten van familieleden uit andere delen van Indonesië, waarbij bovendien ook de Chinese Indonesiërs een bijdrage hebben geleverd aan de receptuur.

Selamat Makan biedt u daarmee een prachtige indruk van de grote verscheidenheid van de Indonesische keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken