James Turnbull en J. Turnbull - Droomwijnen Loire

Droomwijnen Loire

de 90 mooiste wijnen uit de vallee de la Loire

Een boek van James Turnbull en J. Turnbull

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Droomwijnen Loire, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Na lang in de schaduw te hebben gestaan van de Bordeaux en de Bourgogne, ondergaan de wijnen uit het gebied van de Loire de laatste tijd een ware revolutie. Er worden tegenwoordig uitmuntende wijnen gemaakt die op grond van hun originaliteit en kwaliteit ontegenzeggelijk een plaats tussen de mooiste Franse wijnen verdienen.
Heden ten dage vormen zaken als zuiverheid, finesse, harmonie en authenticiteit de voornaamste doelen van de teler. Verdwenen zijn de groene wrangheid en het neutrale karakter zoals die vroeger de droge witte wijnen wel kenmerkten; de zoete wijnen kunnen zich nu meten met die uit Sauternes, de Elzas of Duitsland; de rosés zijn verrukkelijk geurig en verleidelijk, en de rode wijnen zijn rijk en harmonieus. En vele hebben het vermogen zich in de fles nog verder te ontwikkelen. Het zijn spannende tijden voor de Loire-wijnen!
James Turnbull beschrijft de vele verschillende wijnstijlen, presenteert de beste telers en kiest de 90 beste wijnen die momenteel worden gemaakt. Zijn keuze is gebaseerd op twee belangrijke criteria, namelijk de kwaliteit en de continuiteit van de wijnen, waarbij hij in hoge mate vertrouwt op het veelvuldig proeven van de wijnen.
Voor elke uitgekozen wijn vindt u in dit boek:
* de geschiedenis van het domein en van zijn eigenaren
* de ligging en de geologische gesteldheid van de wijngaarden
* de toegepaste wijnbouw- en vinificatietechnieken
* een analyse van de kleuren, aroma’s en smaken
* adviezen voor het combineren van wijn met spijzen
* een paginagrote afbeelding van elke uitgekozen wijn, schitterend gefotografeerd door Vincent Lyky.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken