Giorgio Locatelli en Lisa Linder - Made in Sicily

Made in Sicily

recepten & verhalen

Een boek van Giorgio Locatelli en Lisa Linder

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Made in Sicily, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het nieuwe, langverwachte boek van de onvolprezen meester van de moderne Italiaanse keuken. Ontdek met Giorgio de culinaire rijkdom van Sicilië, bekend om zijn sinaasappels, citroenen, olijfbomen, wijngaarden en overdaad aan groenten. Met vele regionale recepten, maar ook achtergronden en portretten van lokale koks, vissers en boeren.

Giorgio Locatelli is een van Engelands bekendste Italiaanse chefs. Hij begon in 2002 zijn restaurant Locanda Locatelli in Londen, dat met een Michelinster werd bekroond. Zijn eerste boek, Made in Italy werd alom geprezen als hét nieuwe standaardwerk over de Italiaanse keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Made in Sicily :

Gelato al cioccolato - Chocolade-ijs

Ingrediënten:
cacao, dextrose, fijne suiker, ijsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, slagroom en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / roomijs
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Orara a scapece - Escabeche van zeebaars

Ingrediënten:
bloem, gele rozijnen, knoflookolie, olijfolie, pijnboompitten, prezzemoli e aglio, tomatenpuree, ui, visbouillon, witte wijnazijn, zeebaarsfilet, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Insalata d'estate - Zomersalade

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, citroenolie, gezouten ansjovis, gezouten kappertjes, groene olijven, kerstomaat, munt, pachinotomaten, rode ui, sperziebonen, tuinbonen, zeezout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / nagerecht uit Made in Sicily :

Pistachedeeg

Ingrediënten:
ei, fijne tafelsuiker, kaneel, pistache, sinaasappelzest en vanillemerg

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Pasta al polpo - Spaghetti met octopus

Ingrediënten:
knoflook, octopus, olijfolie, bladpeterselie, prezzemoli e aglio, pruimtomaat, rode spaanse peper, spaghetti, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht uit Made in Sicily :

Kaassoufflée

Ingrediënten:
boter, broodkruim, caciocavallo, ei, eiwit, emmentaler, pecorino, schapen-ricotta, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soufflé / vegetarisch