Giorgio Locatelli en Lisa Linder - Made in Sicily

Made in Sicily

recepten & verhalen

Een boek van Giorgio Locatelli en Lisa Linder

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Made in Sicily, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het nieuwe, langverwachte boek van de onvolprezen meester van de moderne Italiaanse keuken. Ontdek met Giorgio de culinaire rijkdom van Sicilië, bekend om zijn sinaasappels, citroenen, olijfbomen, wijngaarden en overdaad aan groenten. Met vele regionale recepten, maar ook achtergronden en portretten van lokale koks, vissers en boeren.

Giorgio Locatelli is een van Engelands bekendste Italiaanse chefs. Hij begon in 2002 zijn restaurant Locanda Locatelli in Londen, dat met een Michelinster werd bekroond. Zijn eerste boek, Made in Italy werd alom geprezen als hét nieuwe standaardwerk over de Italiaanse keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Made in Sicily :

Pignolata - Siciliaanse snoepjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne tafelsuiker, kaneelpoeder, marsala, sinaasappelbloesemhoning en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
snoep / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Salsa verde - Groene saus

Ingrediënten:
azijn, eidooier, gezouten ansjovis, gezouten kappertjes, groene olijven, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, bladpeterselie, witbrood, witte wijnazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Recept uit Made in Sicily :

Taralli - Koekcirkeltjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroensap, citroenzest, dubbelkoolzure soda, ei, eidooier, fijne suiker, poedersuiker en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Recept uit Made in Sicily :

Breekbrooddeeg

Ingrediënten:
00-bloem, ei, gist, olijfolie, semolinabloem, suiker en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Brooddressing

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, knoflookolie, olijfolie en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Ricottamousse

Ingrediënten:
eidooier, fijne tafelsuiker, gelatine, ricotta, slagroom en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht uit Made in Sicily :

Kaassoufflée

Ingrediënten:
boter, broodkruim, caciocavallo, ei, eiwit, emmentaler, pecorino, schapen-ricotta, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soufflé / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Giorgio's dressing

Ingrediënten:
olijfolie, rode wijnazijn, witte wijnazijn en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Made in Sicily :

Gelato al cioccolato - Chocolade-ijs

Ingrediënten:
cacao, dextrose, fijne suiker, ijsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, slagroom en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / roomijs
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / nagerecht uit Made in Sicily :

Cuccia - Speltpudding

Ingrediënten:
anijslikeur, citroenzest, fijne tafelsuiker, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, kaneel, pure chocolade, ricotta, spelt en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Caponata d'inverno - Winter caponata

Ingrediënten:
artisjok, bleekselderij, bosui, citroensap, ei, gezouten kappertjes, groene olijven, olijfolie, suiker, tomatenpuree, ui, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch