Giorgio Locatelli en Lisa Linder - Made in Sicily

Made in Sicily

recepten & verhalen

Een boek van Giorgio Locatelli en Lisa Linder

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Made in Sicily, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het nieuwe, langverwachte boek van de onvolprezen meester van de moderne Italiaanse keuken. Ontdek met Giorgio de culinaire rijkdom van Sicilië, bekend om zijn sinaasappels, citroenen, olijfbomen, wijngaarden en overdaad aan groenten. Met vele regionale recepten, maar ook achtergronden en portretten van lokale koks, vissers en boeren.

Giorgio Locatelli is een van Engelands bekendste Italiaanse chefs. Hij begon in 2002 zijn restaurant Locanda Locatelli in Londen, dat met een Michelinster werd bekroond. Zijn eerste boek, Made in Italy werd alom geprezen als hét nieuwe standaardwerk over de Italiaanse keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Snack of tussendoortje / bij de koffie uit Made in Sicily :

Pignolata - Siciliaanse snoepjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne tafelsuiker, kaneelpoeder, marsala, sinaasappelbloesemhoning en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
snoep / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Made in Sicily :

Cannoli con marmellata d'arance e gelato al pistacchio - Cannoli met sinaasappelmarmelade, pistachecake en -ijs

Ingrediënten:
bloem, boter, eendenvet, ei, fijne tafelsuiker, gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, hazelnoten, muskaatwijn, pistache-ijs, pistache sponscake, plantaardige olie, poedersuiker, pure chocolade, reuzel, ricotta, sinaasappelmarmelade, slagroom en spekvet

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Cavatelli - Ricotta pasta

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, bloem, ei, olijfolie, ricotta, rode wijn, suiker, tomatenpuree, tomatensaus, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / nagerecht uit Made in Sicily :

Torta de ricotta - Ricottataart

Ingrediënten:
amandel, banketbakkersroom, citroenzest, eiwit, fijne tafelsuiker, gele rozijnen, ricotta en taartdeeg

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Brooddressing

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, knoflookolie, olijfolie en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Made in Sicily :

Gelato al cioccolato - Chocolade-ijs

Ingrediënten:
cacao, dextrose, fijne suiker, ijsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, slagroom en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / roomijs
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Made in Sicily :

Gelato alla mandorle - Amandelijs

Ingrediënten:
amandel, amandelpasta, dextrose, eidooier, fijne suiker, ijsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, slagroom en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / roomijs
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Pasta al polpo - Spaghetti met octopus

Ingrediënten:
knoflook, octopus, olijfolie, bladpeterselie, prezzemoli e aglio, pruimtomaat, rode spaanse peper, spaghetti, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Made in Sicily :

Gelato alla vaniglia - Vanille-ijs

Ingrediënten:
dextrose, eidooier, fijne suiker, invertsuiker, melkpoeder, slagroom, vanillepeulen en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / roomijs
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / nagerecht uit Made in Sicily :

Ivans cassata

Ingrediënten:
fijne tafelsuiker, gekonfijte citroen, gekonfijte meloen, gekonfijte noten, gekonfijte sinaasappel, melk, pistache, pistache-ijs, pistache sponge-cake, pure chocolade en ricotta

Keuken:
Italiaans
Soort:
pudding / vegetarisch