Giorgio Locatelli en Lisa Linder - Made in Sicily

Made in Sicily

recepten & verhalen

Een boek van Giorgio Locatelli en Lisa Linder

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Made in Sicily, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het nieuwe, langverwachte boek van de onvolprezen meester van de moderne Italiaanse keuken. Ontdek met Giorgio de culinaire rijkdom van Sicilië, bekend om zijn sinaasappels, citroenen, olijfbomen, wijngaarden en overdaad aan groenten. Met vele regionale recepten, maar ook achtergronden en portretten van lokale koks, vissers en boeren.

Giorgio Locatelli is een van Engelands bekendste Italiaanse chefs. Hij begon in 2002 zijn restaurant Locanda Locatelli in Londen, dat met een Michelinster werd bekroond. Zijn eerste boek, Made in Italy werd alom geprezen als hét nieuwe standaardwerk over de Italiaanse keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Spaghetti met kuit van zonnevis

Ingrediënten:
kerstomaat, knoflookolie, olijfolie, prezzemoli e aglio, rode spaanse peper, spaghetti, witte wijn, zeezout en zonneviskuit

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Orara a scapece - Escabeche van zeebaars

Ingrediënten:
bloem, gele rozijnen, knoflookolie, olijfolie, pijnboompitten, prezzemoli e aglio, tomatenpuree, ui, visbouillon, witte wijnazijn, zeebaarsfilet, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / hoofdgerecht uit Made in Sicily :

Risotto alla marinara - Visrisotto

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, citroensap, garnalen, inktvis, mosselen, olijfolie, bladpeterselie, rode spaanse peper, tomatensaus, ui, venusschelpen, vialone nano-rijst, witte wijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
risotto / vis
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Insalata di Natale - Kerstsalade

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, gezouten kappertjes, granaatappelpitten, groene olijven, krulandijvie, olijfolie, pijnboompitten, sinaasappel, venkel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Bijgerecht uit Made in Sicily :

Cured olives

Ingrediënten:
knoflook, laurier, olijven, rozemarijn, water, wilde venkel en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente