Edwin Flores en Jonnie Boer - Het grote wildplukboek

Het grote wildplukboek

eten uit de natuur

Een boek van Edwin Flores en Jonnie Boer

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Het grote wildplukboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

‘Het groeit, bloeit en je kunt het eten.’

Het is hip en trendy, je eigen eten sprokkelen in de natuur. Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten? Wat kun je wél eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen?

Edwin Florès beschrijft in dit boek de geheimen van het wildplukken. Hij neemt je mee van het donkere bos naar de zilte kust en behandelt meer dan 200 wilde eetbare planten, bessen, noten, wortels en paddenstoelen. En als na afloop je mand of tas gevuld is met bessen, noten of bloemen, hoe verwerk je dan al die heerlijkheden?

Chefkok Jonnie Boer van de Librije weet hier wel raad mee. Hij beschrijft in duidelijke recepten hoe je de inhoud van je wildplukmand verwerkt in verrukkelijke siropen, jams, zouten, boters en nog meer lekkers.

“Dit prachtige boek van Edwin Florès, de beste en meest enthousiaste wildplukker die ik ken, is in mijn ogen een aanlokkelijke aanleiding om die aloude gewoonte van wildplukken nieuw leven in te blazen.” - Jonnie Boer, chef-kok De Librije - ‘Een overzichtelijk en mooi uitgegeven boek met prachtige kleurenfoto’s, dat een heel waardevolle aanwinst is voor wie zelf in de natuur zijn maal bijeen wil sprokkelen.’


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken