Terug naar Het Grote Larousse Patisserieboek.

Het Grote Larousse Patisserieboek recepten

Larousse

Overzicht van alle recepten

Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Paris-Brest

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, eierdooier, eieren, kristalsuiker, maïzena, melk, poedersuiker, suikeramandelen in poedervorm, water en zout

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Mokkataart

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, boter, chocoladekoffieboontjes, eierdooiers, eieren, eiwitten, hazelnoot, hazelnootpoeder, kristalsuiker, oploskoffie, poedersuiker, rum en water

Soort:
koek en gebak
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Rodebessensoep

Ingrediënten:
aalbessen, appelsap, braambessen, citroen, druivensap, frambozen, kristalsuiker, maïzena, zure kersen en zwarte bessen

Soort:
fruit / zoet
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Trifle

Ingrediënten:
ananasschijven op siroop, eierdooiers, gekonfijte kers, kristalsuiker, luchtig gebak, melk, sherry en slagroom

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Bugnes

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine rum, citroen, eieren, frituurolie, kristalsuiker, olie, poedersuiker en zout

Soort:
zoet / beignets
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Montpensier

Ingrediënten:
abrikozenjam, amandelpoeder, amandelschilfers, bloem, boter, eierdooiers, eiwitten, gekonfijte vruchten, kristalsuiker, rozijnen, rum en zout

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Mascarponetaart

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, boter, citroen, eieren, kristalsuiker, mascarpone, vanillesuiker, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Krentenbrood

Ingrediënten:
bloem, boter, eieren, kristalsuiker, melk, sultanarozijnen, thee, gist en zout

Soort:
zoet / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / koek en gebak
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Tulband

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, eierdooiers, gistpoeder, kristalsuiker, melk, poedersuiker, rozijnen, rum en zout

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Koffiesoesjes

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooiers, eieren, glucose, koffie-extract, kristalsuiker, melk, oploskoffie-extract, suikerklontjes, water en zout

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Soesjestaart

Ingrediënten:
amandelpoeder, azijn, bloem, boter, eierdooiers, eieren, kirsch, kristalsuiker, melk, poedersuiker, rum, suikerbonen, suikerklontjes, water en zout

Soort:
koek en gebak
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Chocoladesoesjes

Ingrediënten:
bloem, boter, cacaopoeder, eierdooiers, eieren, glucose, kristalsuiker, melk, pure chocolade, suikerklontjes, water en zout

Soort:
zoet / koek en gebak / chocolade
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Mont-blanc

Ingrediënten:
boter, eiwitten, kastanjepasta, kastanjepuree, kristalsuiker, marrons glacés, poedersuiker, rum, slagroom, vanille-extract en vanillesuiker

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Semifreddo

Ingrediënten:
amaretti, appels, bloem, citroen, eierdooiers, eieren, kristalsuiker, slagroom, water, witte wijn en zout

Soort:
zoet / koek en gebak / ijs
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Fiadone

Ingrediënten:
bloem, boter, broccio, citroenen, eieren, kristalsuiker, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Scones

Ingrediënten:
baksoda, bloem, boter, kristalsuiker, zout en zure melk

Soort:
zoet / brood/sandwiches/crostini/bruschetta / koek en gebak
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Recept uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Appelstrudel

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooier, kaneelpoeder, lichte basterdsuiker, moesappels, olie, paneermeel, rozijnen, walnoten, water en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / fruit
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert / bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Noorse omelet

Ingrediënten:
bloem, boter, eieren, eiwitten, grand marnier, kristalsuiker, poedersuiker, suiker, vanille-extract, vanille-ijs en water

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Diner / nagerecht / dessert uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Kwarktaart

Ingrediënten:
boter, eieren, gelatine, kaakjes, kristalsuiker, kwark, sinaasappel en slagroom

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Larousse - Het Grote Larousse Patisserieboek

Bij de koffie uit Het Grote Larousse Patisserieboek:

Schuimtaart met koffie

Ingrediënten:
amandelpoeder, amandelschilfers, bloem, boter, eierdooiers, eieren, eiwitten, hazelnootpoeder, kristalsuiker, oploskoffie, water, witte amandelpoeder en zout

Soort:
zoet / koek en gebak