Jef Van Den Steen en Jan Crab - Trappist

Trappist

de zeven heerlijke bieren

Een boek van Jef Van Den Steen en Jan Crab

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Trappist, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Westmalle, Rochefort, Westvleteren, Chimay, Orval, Achel en La Trappe. De zeven trappistbieren hebben vele fans in binnen- én buitenland. Ze worden geroemd om hun hoge kwaliteit en hemelse, rijke smaak. Maar wie zijn de trappisten? En uit welk vaatje tappen ze?

De monniken en bieren geven hun geheimen prijs! Om ‘ledigheid’ te voorkomen en om ‘van de arbeid hunner handen’ te kunnen leven, beslisten de monniken hun bier zelf te brouwen en te verkopen. Dat hogegistingsbier werd hun belangrijkste bron van inkomsten en bezorgde hen faam en uitstraling tot in het buitenland.

Jef Van den Steen bracht een bezoek aan alle trappistenabdijen en schetst hun geschiedenis. De broeder-brouwers, die de zorgvuldig bewaarde geheimen van het brouwsel kennen, geven een rondleiding tussen de brouwinstallaties en laten kennismaken met de geuren, kleuren en smaken van trappist.

Voor het eerst is er aandacht voor de Nederlandse abdij Koningshoeven, bekend van de bieren La Trappe die sinds enkele jaren ook het logo Authentic Trappist Product dragen. Het resultaat is een volledig, overzichtelijk en schitterend geïllustreerd werk over trappist in al zijn variaties.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken