40 Bulgaarse recepten
van 20 bijzondere Bulgaren
Een boek van Hellen Kooijman, Nadezhda Chipeva en Nina Ivanova-Donkovska
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals 40 Bulgaarse recepten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Bijzonder BulgarijeDe Bulgaarse keuken is beïnvloed door vele verschillende culturen: Ottomaanse, Griekse, Servische. De Bulgaren hebben al deze invloeden verwerkt en er een eigen smaak aan gegeven. Ze voegden er sirene (witte fetakaas) of Bulgaarse yoghurt aan toe. Dat maakt de Bulgaarse keuken bijzonder. In 40 Bulgaarse recepten van 20 bijzondere Bulgaren staan tal van recepten om zelf deze smaakvolle Bulgaarse gerechten te maken. Bijzondere BulgarenIn dit boekje worden tevens 20 bijzondere Bulgaren geportretteerd, kinderen en jongeren met een verstandelijke of lichamelijke beperking of jongeren die om andere redenen zorg nodig hebben. In het rehabilitatie- en integratiecentrum Society for all in Dalbok Dol, Centraal Bulgarije worden ze liefdevol en met respect opgevangen. Het centrum in bijzonder in zijn soort. In Bulgarije komen veel van deze kinderen en jongeren nog vaak terecht in grote tehuizen, waar aan alles een gebrek is, bovenal aan individuele aandacht. In dit centrum krijgen ze dat wel. De jongeren worden gestimuleerd om creatief bezig te zijn: er zijn regelmatig workshops schilderen of beeldhouwen Het centrum heeft het financieel niet gemakkelijk. Bulgarije is het armste land van de Europese Unie en er is weinig geld voor kansarme kinderen. In de winter kan het 20 graden vriezen in Bulgarije. De afgelopen jaren was er in de vertrekken van de jongeren geen centrale verwarming. En er was een permanent gebrek aan materialen om te kunnen schilderen, tekenen of pottenbakken. Met de opbrengst van dit boekje wil de leiding een goede verwarmingsketel kopen en investeren in teken- en schildermaterialen en klei.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.