Diner / nagerecht uit Frankrijk koken en reizen:
In wijn gestoofde pruimedanten - pruneaux au vin
- Ingrediënten:
- citroen, kaneelpijpje, pruimedant, rode vouvray, rode wijn, suiker en vanillestokje
- Keuken:
- Frans
- Soort:
- stoofgerecht
Vind de lekkerste recepten in je eigen kookboeken.
Wij maken jouw kookboeken, zoals Frankrijk, een culinaire reis, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
FRANKRIJK EEN CULINAIREE REIS
Een unieke verzameling van ruim 240 recepten uit de verschillende streken van Frankrijk getuigt van de heerlijke en gevarieerde produkten die ten grondslag liggen aan de reputatie die dit land geniet als een van de meest vermaarde centra van gastronomie in de wereld. Frankrijk - een culinaire reis biedt de lezer een gekend beeld van een stijl van koken die in tal van publicaties ten onrechte onderbelicht wordt: een stijl die reeds eeuwenlang in families mondeling is overgeleverd. De resultaten van die voortreffelijke kookstijl die zo rijk aan traditie is, staan nog heden ten dage in alle streken van dit pracht land te sudderen en borrelen op fornuizen in boerderijen en knusse, landelijke herbergen. Frankrijk - een culinaire reis voert de lezer van het landschap naar de tafel. Er wordt ingegaan op de nauwe verwevenheid van de geschiedenis en geografische en culinaire eigenheden van de verschillende landstreken, en de mensen die er het eten tot zo’n unieke belevenis maken. Zonder de overvloed aan oesters, zonder cassoulet, zonder hochepot, zonder bourride, en zonder de begeleidende wijnen en biersoorten zou Frankrijk eenvoudig Frankrijk niet zijn. De speciaal in opdracht voor dit boek gemaakte foto’s vormen een lofzang op de verscheidenheid en schoonheid van het Franse landschap: de rotsige heuvels in het zuiden, de pittoreske vissersdorpjes langs de westkust, de weidegronden langs de Loire, de kleurrijke Middellandse-zeekust, de trotse Alpen en de vulkanische plateaus van het Massif Central. De recepten in dit boek werden verzameld door de gezusters Scotto - de culinaire schrijfsters Marianne Comolli, Elisabeth Scotto en Michele Carles - die in Parijs opgroeiden en in hun jeugd elke zomer op het platteland doorbrachten. Elk recept is met de grootste zorg geschreven, uitgeprobeerd en gefotografeerd voor dit boek. Frankrijk - een culinaire reis is het verhaal van de oude schat van de regionale geastronomie, een verhaal dat op meeslepende wijze wordt verteld door de schrijver Gilles Pudlowski en op superieure wijze wordt verbeeld in de kleurenfoto’s van Pierre Hussenot en Leo Meier.
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.
Diner / nagerecht uit Frankrijk koken en reizen:
Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / lunchgerecht uit Frankrijk koken en reizen:
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:
Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:
Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:
Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:
Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:
Lunch / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Frankrijk koken en reizen:
Diner / nagerecht / bij de koffie uit Frankrijk koken en reizen:
Diner / lunch / voorgerecht / tussengerecht / lunchgerecht uit Frankrijk koken en reizen:
Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:
Diner / lunch / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:
Diner / lunch / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:
Diner / lunch / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:
Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:
Diner / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:
Brunch / diner / nagerecht / bij de koffie uit Frankrijk koken en reizen:
Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:
Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Frankrijk koken en reizen:
Diner / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:
Picknick / brunch / diner / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen:
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Frankrijk koken en reizen:
Bijgerecht uit Frankrijk koken en reizen:
Diner / buffet / voorgerecht uit Frankrijk koken en reizen: