Bert Witte - Spaans kookboek

Spaans kookboek

Een boek van Bert Witte

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Spaans kookboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Klassieke gerechten uit alle delen van Spanje. Spanjaarden nemen het eten serieus – zelfs zó dat ze de hele dag door met maaltijden bezig zijn.<br/><br/>Een paella opgediend op een koele binnenplaats op een zonnige middag in Madrid. Een heerlijke visschotel in de oude wijk Barrio de Santa Cruz in Sevilla.<br/>Het is een feest om in Spanje te eten, maar de Spaanse kookkunst heeft inmiddels ook een plaats verworven in restaurants en tapas-bars over de gehele wereld.<br/>Ook alledaagse gerechten vinden een plaats in dit boek.<br/><br/>Dit boek is een culinaire reis met prachtige illustraties.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Spaans kookboek:

Kruidige gehaktballetjes - albondigas de carne

Ingrediënten:
ei, hete chilisaus, knoflook, olijfolie, rundergehakt, saucijs, sjalot, tabasco, verse peterselie, verse worst, versgemalen zwarte peper, witbroodkruim en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / voorgerecht / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Gambas in sherry - gambas al jerez

Ingrediënten:
citroen, droge sherry, fino sherry, gamba, limoen, olijfolie, tabasco, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Picknick / tapas / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Leverhapje - bocadillo de higado

Ingrediënten:
bloem, citroen, groene gevulde olijven, kalfslever, knoflook, olijfolie, peper, sherry, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / voorgerecht uit Spaans kookboek:

Pompoensoep - sopa de calabaza

Ingrediënten:
boter, citroensap, eierdooier, kippenbouillon, peper, pompoen, slagroom, ui, verse koriander en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Ontbijt / diner / nagerecht uit Spaans kookboek:

Beignets - churros

Ingrediënten:
bloem, ei, fijne tafelsuiker, frituurolie, kaneelpoeder, olijfolie, suiker en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / frituur
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Spaans kookboek:

Knoflookgarnalen - gambas al allioli

Ingrediënten:
chilipeper, gamba, knoflook, olijfolie, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Picknick / buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Spaans kookboek:

Knoflookaardappels - patatas allioli

Ingrediënten:
aardappel, citroen, ei, knoflook, olijfolie, peper, peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Spaans kookboek:

Duiven met cognac - pichones al coñac

Ingrediënten:
bloem, bouillon, cognac, duif, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, olijfolie, rode wijn, versgemalen zwarte peper, witbrood en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / wild en gevogelte
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Spaans kookboek:

Rijstgerecht - arroz de sustáncia

Ingrediënten:
citroen, citroensap, groene paprika, ham, kippenbouillon, mager rundvlees, olijfolie, rode paprika, ui, varkensvlees, witte rijst en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / rijst / varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Bert Witte - Spaans kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Spaans kookboek:

Zeemanspaella - paella marinera

Ingrediënten:
garnalen, knoflook, kreeft, langoustine, olijfolie, paprikapoeder, rijst, saffraan, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
paella / rijst / schaal- en schelpdieren