Inge de Munnik - Eet je mooi in 28 dagen

Eet je mooi in 28 dagen

hét beautyrecept op basis van wetenschappelijk onderzoek

Een boek van Inge de Munnik

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Eet je mooi in 28 dagen, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Wat moet je eten om er goed uit te zien? In Eet je Mooi onthult Inge de Munnik van welke voedingsstoffen en voedingsmiddelen wetenschappelijk is bewezen dat ze bijdragen aan een mooier uiterlijk.Als je deze voedingsmiddelen, in de juiste hoeveelheden en in de juiste combinaties eet zie je het resultaat na 28 dagen in de spiegel: een stralende huid en gezond glanzend haar. Schoonheid van binnenuit dus!Inge de Munnik is afgestudeerd als voedingsmiddelentechnoloog, maar werkt inmiddels ruim 10 jaar als online beautyjournalist. Ze schijft onder andere voor www.beautynieuws.nl en het online vakblad www.schoonheidsspecialistennieuws.nl - Het dieet draait om beautyfood, voedingsmiddelen die je van binnenuit mooier maken. Geen ingewikkelde dingen: alles wat je nodig hebt, is in de supermarkt verkrijgbaar. Het gaat erom de juiste combinaties van voedingsmiddelen te maken. Kleur is in dit dieet belangrijk: hoe meer kleur je eet, hoe beter! Dat komt doordat gekleurde voedingsmiddelen veel caroteen bevatten, en juist die hebben een positief effect op je uiterlijk. Daarnaast is het belangrijk de goede vetten binnen te krijgen. en die worden vaak vergeten of overgeslagen, omdat we bang zijn dik te worden. Het leuke van eet je Mooi is dat je beslist geen hongergevoel hoeft te hebben: Je moet dagelijks heel veel eten om alle voedingsstoffen binnen te krijgen, dus de zin in zoete en vette snacks verdwijnt vanzelf. Ook je figuur zal er zeker niet onder lijden: je eet gemiddeld 1700 calorieën per dag. Al na vier weken is het effect zichtbaar: de huid straalt en is rustiger, de aanmaak van collageen neemt toe en dus verminderen rimpeltjes. Niet alleen de kwaliteit van je huid verbetert, ook het haar krijgt een gezonde glans. en dat zijn geen loze beloftes: Dit dieet is volledig gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Aan de hand van een literatuurstudie heb ik bekeken van welke voedingsmiddelen en ingrediënten wetenschappelijk is vastgesteld dat ze een bijdrage leveren aan een mooier uiterlijk. Al die claims zijn verwerkt in recepten waarmee je vier weken lekker en gevarieerd eet. Maar langer mag natuurlijk ook! - Als je aan ‘mooier’ denkt, zie je al gauw reclames van anti-age-crème, shampoo waar je haar een ultra-super-mega-schitter van krijgt of tandpasta met whitening-effect. Dat spul mag overboord. Schoonheid komt vooral van binnenuit. Als je jezelf voedt met gezond voedsel met vezels, vitamines, mineralen, onverzadige (vis)vetten en antioxidanten zit dat wel goed. Het boek legt nadruk op het eten van verschillende kleuren voedsel vanwege het gunstige effect van carotenoïden. Die worden liefkozend ‘caroteentjes’ genoemd en zorgen voor een mooiere teint en egalere huid. - Niet alleen crèmes en cosmetische ingrepen kunnen het uiterlijk verbeteren, ook voedingsmiddelen kunnen dat. Voedingsmiddelentechnoloog Inge de Munnik toonde dit aan door wetenschappelijk onderzoek.

De Munnik werkzaam als beauty journalist schreef over haar bevindingen het boek `Eet je Mooi in 28 dagen.

In de juiste hoeveelheden encombinaties kunnen voedingsmiddelen bijdragen aan een mooier uiterlijk. Aan de hand van dit principe ontwikkelde de journalist een dieet gericht op vrouwen tussen de twintig en vijftig jaar.

Wetenschappelijk bewijs voedingsmiddelen Allereerst selecteerde de afgestudeerde voedingsmiddelentechnoloog voedingsmiddelen waarvan wetenschappelijk vaststaat dat ze bijdragen aan een mooi uiterlijk. De volgende stap was om de juiste hoeveelheden en combinaties van de levensmiddelen te bepalen.

Zo ontdekte De Munnik dat gekleurde groenten met veel caroteen van belang zijn voor schoonheid. Ook stelden wetenschappers vast dat bijvoorbeeld vitamines zoals vitamine C en mineralen als ijzer invloed hebben op de elasticiteit, vochtigheid en structuur van de huid.

Gezondheidsclaims Al het door De Munnik verzamelde wetenschappelijk bewijs staat op de speciale website, beautyfood.org. Hierop staan onder andere door EFSA goedgekeurde claims die te maken hebben met een goed voorkomen. Zo keurde EFSA de uiting: ‘Selenium en zink dragen bij aan gezonde nagels’ goed.

Omdat je huid er 28 dagen over doet om zichzelf te vernieuwen, duurt het beautyfood dieet van De Munnik vier weken.

Variatie in eten In haar boek geeft ze de lezer keuzes uit soepen, lunches en ontbijtjes. Het draait daarbij om variatie. Eet nooit iedere dag hetzelfde. Dat geldt ook voor diners. Zo krijg je alle benodigde voedingsstoffen voor huid en haar binnen, aldus De Munnik.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken