S. Kroon en S. Schiferli - Raapsteeltje

Raapsteeltje

(h)eerlijk eten in Nederland

Een boek van S. Kroon en S. Schiferli

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Raapsteeltje, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Nederlands

Winnaar van de Kookboek van het Jaar 2008 verkiezing (categorie Nederlands). Koken met eerlijke, gezonde en authentieke ingrediënten: Raapsteeltje laat zien waar je de producten vindt en hoe je ze kunt bereiden. Voor elk product worden zowel traditionele als moderne recepten gegeven. Zo kan pastinaak bijvoorbeeld ouderwets worden opgediend met vleespastei, maar ook worden verwerkt in een schuimige pastinaakcrèmesoep met gamba’s en kruidenolie. Raapsteeltje is een kleurrijke en inspirerende ontdekkingstocht langs de culinaire rijkdom van ons land!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Kreeft op z'n chicst

Ingrediënten:
bladselderij, boter, chardonnay, knoflook, knolselderij, kreeftenkarkas, kreeftenschalen, laurier, olijfolie, pernod, peterselie, prei, saffraan, slagroom, tomatenpuree, ui, visbouillon en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Raapsteeltje:

Eldense Blauwepruimentaart

Ingrediënten:
bloem, ei, eldense blauwen, kaneel, roomboter, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Hollands
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Mosterdsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, groninger mosterd en room

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Raapsteeltje:

Texelse schapenkaaskroketten

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, frituurvet, melk, nootmuskaat, oude schapenkaas en paneermeel

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Kweepeer met bloedworst

Ingrediënten:
bloedworst, broodkruim, frambozenazijn, grenadinesiroop, kervel, kweepeer en olijfolie

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Avondmaal uit Raapsteeltje:

Hete bliksem

Ingrediënten:
aardappel, appel, appelstroop, boter, mosterd, spekjes en varkenspoulet

Keuken:
Hollands
Soort:
stamppot / vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Kokkels met Alkmaarse gort

Ingrediënten:
bloem, boter, dragon, droge wijn, gedroogde vlierbloesem, gort, kokkels, peper, slagroom, ui, visbouillon, visfond en zongedroogde tomaat

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Snack of tussendoortje uit Raapsteeltje:

Aardpeerbonbon

Ingrediënten:
aardpeer, cayennepeper, citroen en pure chocolade

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Drinken uit Raapsteeltje:

Mispellikeur

Ingrediënten:
jenever, kruidnagel, mispel en witte basterdsuiker

Keuken:
Hollands
Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Zoervleisj

Ingrediënten:
appel-perenstroop, boter, jeneverbes, kruidnagel, laurier, magere runderlappen, ontbijtkoek, ui en wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Snack of tussendoortje uit Raapsteeltje:

Kweepeersnoepjes

Ingrediënten:
kaneelstokje, kweepeer, suiker en vanillestokje

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch