S. Kroon en S. Schiferli - Raapsteeltje

Raapsteeltje

(h)eerlijk eten in Nederland

Een boek van S. Kroon en S. Schiferli

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Raapsteeltje, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Nederlands

Winnaar van de Kookboek van het Jaar 2008 verkiezing (categorie Nederlands). Koken met eerlijke, gezonde en authentieke ingrediënten: Raapsteeltje laat zien waar je de producten vindt en hoe je ze kunt bereiden. Voor elk product worden zowel traditionele als moderne recepten gegeven. Zo kan pastinaak bijvoorbeeld ouderwets worden opgediend met vleespastei, maar ook worden verwerkt in een schuimige pastinaakcrèmesoep met gamba’s en kruidenolie. Raapsteeltje is een kleurrijke en inspirerende ontdekkingstocht langs de culinaire rijkdom van ons land!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Raapsteeltje:

Gerookte paling

Ingrediënten:
gerookte paling

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Lunch / avondmaal uit Raapsteeltje:

Waldbeantsjessoep

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, belegen kaas, bieslook, bonenkruid, kipfilet, kruidnagel, laurier, maggieplant, nootmuskaat, peterselie, prei, rode paprika, ui en waldbeantsjes

Keuken:
Hollands
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Verse gnocchi met witte meikaas

Ingrediënten:
artisjokharten, bloem, boter, eidooier, groentebouillonblokje, kruimige aardappel, nootmuskaat, olie, trostomaat, witte meikaas en zongedroogde tomaat

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Noor-Hollandse zuurkool

Ingrediënten:
andijker muizen, boter, jeneverbes, laurier, melk, nootmuskaat, ontbijtspek, rookworst, ui, witte wijn, zuurkool en zuurkoolspek

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / voorgerecht uit Raapsteeltje:

Kraaikophoen met piperade

Ingrediënten:
basilicum, courgette, gele paprika, groene olijven, knoflook, kraaikophoenderbouten, olijfolie, oregano, rode paprika, trostomaat, ui en venkel

Keuken:
Hollands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Geroosterde harder

Ingrediënten:
citroen, grof zeezout, harder, knoflook, rozemarijn, tijm en zwarte peper

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Lunch / avondmaal uit Raapsteeltje:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
bleekselderij, cognac, dragon, droge witte wijn, eidooier, garnaal, garnaalschalen, kabeljauw, knoflook, krabschalen, kreeftenschalen, krukels, lamsoor, laurier, mosselen, olijfolie, oude kaas, rode mul, saffraan, schaaldierenfond, spaanse peper, stokbrood, tijm, tomaat in blik, ui, venkel, winterwortel en zalm

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Snack of tussendoortje uit Raapsteeltje:

Kweepeersnoepjes

Ingrediënten:
kaneelstokje, kweepeer, suiker en vanillestokje

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Drinken uit Raapsteeltje:

Mispellikeur

Ingrediënten:
jenever, kruidnagel, mispel en witte basterdsuiker

Keuken:
Hollands
Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Snack of tussendoortje uit Raapsteeltje:

Aardpeerbonbon

Ingrediënten:
aardpeer, cayennepeper, citroen en pure chocolade

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Zuid-Hollandse kaasdoop

Ingrediënten:
boeren-goudse oplegkaas, brandewijn, maïzena, melk, nootmuskaat, peper en volkorenbrood

Keuken:
Hollands
Soort:
vegetarisch