De bijbel van de Vietnamese keuken
Van noedelsoep met rundvlees tot springrolls met garnalen en van krokante flensjes met groenten tot diverse bánh mì
Een boek van Mai Nguyen
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De bijbel van de Vietnamese keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Vietnamese keuken wil leren kennen - <p>Van noedelsoep met rundvlees tot springrolls met garnalen en van krokante flensjes met groenten tot diverse bánh mì: in De bijbel van de Vietnamese keuken neemt Mai Nguyen je mee op reis door de fascinerende keuken van haar geboorteland. De Vietnamese keuken is een toegankelijke keuken omdat er veel dezelfde ingrediënten worden gebruikt, steeds in andere combinaties. Ontdek hoe bijzonder de smaken van fris, zuur, zoet en hartig combineren met texturen als knapperig en chewy.
Door de lange Chinese bezetting vinden veel Vietnamese gerechten hun oorsprong in de Chinese keuken. In Zuid-Vietnam brachten de buurlanden Laos, Cambodja en Thailand ingrediënten zoals platte eiernoedels, kruiden, chilipepers en kokosmelk de Vietnamese keuken binnen. Tijdens de koloniale periode introduceerden de Fransen hun baguettes en groenten zoals ui, sla en aardappelen, net als veel Franse gerechten zoals salades, paté en croissants.</p>
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.