Tim Anderson - Hokkaido

Hokkaido

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Een boek van Tim Anderson

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hokkaido, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

HOKKAIDO: het meest culinaire eiland van JapanReis mee met Tim Anderson naar het noordelijkstgelegen eiland van Japan: Hokkaido. De combinatievan de inheemse Ainu-gastronomie, de landbouwcultuur(naar Europees model) en de traditionelekeuken van Japan hebben ertoe geleid dat Hokkaidoeen aparte eetcultuur heeft ten opzichte van de restvan het land. Het staat bekend, en is geliefd, om zijnlevendige culinaire scene.yVan pure eenvoud zoals zoete maïs met misoboterof sprotjes in tempura, tot wat meer bewerkelijkegerechten: yakisoba met coquilles & ui of pijlinktvisgevuld met mochi-rijst. Maak kennis met de Ainukeukenen bereid ohaw en rataskep (soep en gepureerdegroenten met zee- & peulvruchten). Of maakkroketten, maar dan wel in Hokkaido-stijl: korokkeop basis van aardappel met bijvoorbeeld krab of maïs.Proef heerlijke jelly van meloen of de Snowmelt cheesecakevan bakkerij Shinya in Furano.Hokkaido biedt niet alleen voor-, bij- en hoofdgerechten,desserts en snacks, maar geeft ook per regioof stad de lokale, culinaire hoogtepunten. Proef decurry ramen van restaurant Aji no Daiōuit in de stadMuroran of chāmen (noedels in een dikke saus) uitWakkanai. Uiteraard mogen basisrecepten zoals hetmaken van bouillons en noedels niet ontbreken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken