Een culinaire Tijdreis
1000 jaar koken in Rotterdam
Een boek van Manon Henzen, Alexandra van Dongen, Arnold Carmiggelt en John Tholen
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Een culinaire Tijdreis, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Veel van het Rotterdams verleden werd in 1940 van de kaart geveegd door het bombardement op de stad. Maar in de grond zitten nog zeer veel verhalen verborgen. Rotterdamse stadsarcheologen vinden tijdens hun opgravingen uiteenlopende resten van bewoning, van boerderijen en sluizen tot kook-en keukengerei alsook eeuwenoude voedselresten als zaden, pitten en botjes, die tot duizenden jaar in de tijd teruggaan.De oudste kookpot van de stad en andere vormen van kookgerei, alsook speelgoed kook- en keukengerei uit de Rotterdamse bodem, worden gecombineerd met recepten uit historische kookboeken uit de collectie van de Bibliotheek Rotterdam en voorstellingen van keukenscènes uit de kunstcollectie van Museum Boijmans Van Beuningen en andere musea. De historische recepten worden aangevuld met een hedendaags Rotterdams recept van een gastkok van Verhalen huis Belvédère en een futuristisch recept ontwikkeld door de chef-kok van SVO Vakopleiding Food (in de Markthal) en zijn leerlingen.Manon Henzen bewerkte de recepten van vroeger en stak ze in een hedendaags jasje: van graanpap, Deuse Geertjes, Snoek op zijn Frans, tot een Rotterdamse aardappelpudding. De lezer kan alle gerechten thuis koken.Manon Henzen culinair historicus eet!verleden / Alexandra van Dongen conservator Museum Boijmans Van Beuningen / Arnold Carmiggelt stadsarcheoloog, Archeologie Rotterdam / John Tholen senior-conservator Bijzondere Collecties Bibliotheek Rotterdam
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.