Ada de Boer, W. Klootwijk en A. de Boer - Haring en zijn maatjes

Haring en zijn maatjes

Een boek van Ada de Boer, W. Klootwijk en A. de Boer

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Haring en zijn maatjes, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Haring en zijn maatjes is een boek waarin de haring zichzelf blijft. Geen gerechten dus, maar het verhaal achter de oer-Hollandse lekkernij. Eentje waaraan we ons een keertje ongegeneerd moeten bezondigen… In stukjes of uit de hand, met of zonder uitjes. Maar hoe zit het met de haring, waar leeft hij (van) en wanneer spreken we van Hollandse Nieuwe? Hoe en waar vingen we ze vroeger, hoe ging het kaken, het zouten en wat is er veranderd en gebleven? Over bokking en brado, plaatharingen, braadharing, bakharing en panharing.
Haring en zijn maatjes is met enthousiasme geschreven door twee echte haringkenners en -liefhebbers. Wouter Klootwijk en Adriaan de Boer, voorheen bekend als culinair Volkskrant-duo De Boer en De Cocq, zijn in binnen- en buitenland op zoek gegaan naar het verhaal achter de haring. Een tocht vol gekke en indrukwekkende, maar bovenal interessante verhalen en feiten. Haring en zijn maatjes is een prachtig vormgegeven boek, boordevol historische foto’s en prachtige, hedendaagse kleurenbeelden. Fascinerend van begin tot eind!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken