Claudia Roden - De keuken van het Midden-Oosten

De keuken van het Midden-Oosten

Een boek van Claudia Roden

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De keuken van het Midden-Oosten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

DE KEUKEN VAN HET MIDDEN OOSTEN

Claudia Rodenis geboren en getogen in Egypte, dus de gewoonten en de culturen van de Arabische wereld zijn haar met de paplepel ingegoten. Ze heeft met dit unieke kookboek hèt internationale culinaire standaardwerk over het Midden Oosten geschreven. In De keuken van het Midden Oosten voert zij u mee naar landen als: Marokko aan de Middellandse Zee, Jemen in het verre zuiden, Iran in het oosten, Turkije, op, de grens van Europa en alle tussenliggende gebieden. Door de jaren heen leeft Claudia Roden een enorme hoeveelheid gevarieerde en verrukkelijke recepten verzameld. Wit dacht u van: Oras Samak met Tahiná (viscake met burghul), Dala mahshi met Tartoufa (gevulde lamsborst met artisjokken) of Faisinjan (eend in granaatappelsaus). Of verras uw, gasten eens met: een, krokant voorafje als Talamia (falafo) en verklap hun dan bij
het tafelen waar de alom bekende Griekse moussaka oorspronkelijk vandaan
komt.
De ruim 800 recepten zijn verfijnd en authentiek. Even afwisselend als ze haar
receptén heeft besschreven, geeft Claudia Roden ook boeiende informatie, over de,
eetgewoonten in het Midden Oosten, evenals de nationale en regionale verschillen
en overeenkomsten op zowel culinair, als historisch en sociaal gebied.
Een bekend Arabisch spreekwoord luidt: In het begin kan een vrouw haar echtgenoot met haar schoonheid aan zich binden; vervolgens
gaat zijn liefde, door de maag en tenslotte heeft ze een sheb sheb (houten.pantoffel) nodig om hem hij zich te houden. Met de keuken van het Midden Oosten van Claudia Roden zet u de lekkerste. Gerechten van het Midden Oosten op tafel, Chudia Roden heeft een van de meest prominente kookprogramma’s van de BBC gepresenseerd en talrijke schitterende kookboeken geschreven. Eerder verschenen van haar bij uitgeverij BZZTóH het injtalië bekroonde kookboek De Italiaanse keuken, Koffie en De mediterrane keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken