Peter van Lindonk en Hans Wolbers - Het Hart Zit In Het Midden

Het Hart Zit In Het Midden

Over Ideeën, Inspireren En Creativiteit

Een boek van Peter van Lindonk en Hans Wolbers

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Het Hart Zit In Het Midden, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Over ideeën, inspireren en creativiteit

Ik ben niet creatief, denken veel mensen van zichzelf. Dan bedoelen ze dat ze geen paard kunnen tekenen, geen concert voor hobo en orkest kunnen componeren en geen roman kunnen schrijven. Maar iedereen kan creatief zijn. Want iedereen kan zichzelf trainen in associatief denken, de sleutel tot creatieve ingevingen en originaliteit.

‘Ik zoek niet, ik vind,’ zei Picasso ooit. Het werd de lijfspreuk van Peter van Lindonk. Steeds opnieuw wordt hem gevraagd waar hij zijn inspiratie zelf vandaan haalt. En dan antwoordt hij steevast: ‘Ik zoek niet, ik vind.’

In Het hart zit in het midden deelt Van Lindonk zijn vondsten: mooie citaten, prikkelende vragen, en hoe zijn eigen gedachten daarmee aan de haal gaan. Dat is vooral een kwestie van durven: jezelf durven zijn en
vragen durven stellen. Over alles. Wat hebben Van Gogh en Zwitserland met elkaar te maken? Hoe poetst een kleuter zijn tanden? Wat is een bananentraditie? Waartoe dienen weetjes? Regeert de tijd ons of regeren wij de tijd? Wat maakt één seconde dan voor verschil?

Een ode aan het associatieve denken. Aanstekelijk en inspirerend in tekst en beeld: het boek is vormgegeven door Hans Wolbers, oprichter en creatief directeur van Lava grafisch ontwerpers.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken