Rene Mesman, Pieter Smits, Iwan Driessen, Stephanie Lücken en Janus Eijnden, van den - Rijsel

Rijsel

Het kookboek

Een boek van Rene Mesman, Pieter Smits, Iwan Driessen, Stephanie Lücken en Janus Eijnden, van den

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Rijsel, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

'Franse en Belgische klassiekers die eenvoudig maar zo godvergeten goed worden bereid, dat ik het liefst minstens één keer per week bij Rijsel zou willen eten.' - Mara Grimm

Restaurant Rijsel bestaat bijna 10 jaar en is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een instituut binnen de Amsterdamse horeca. Een plek die vanaf de eerste avond vol zat met chefs, wijnliefhebbers, stelletjes die voor de eerste keer uit eten gingen, vaste gasten, buurtbewoners, collega's en iedereen daartussenin. Grote kans dat ook jij een herinnering hebt aan een avond met poussin en wijn in de Amsterdamse Marcusstraat.

En dus werd het hoog tijd voor een kookboek waarin de alom bekende en geliefde Rijsel-klassiekers gedeeld worden - aangepast voor de thuiskok. Een boek met daarin de typische Rijsel-gerechten, de filosofie achter 'nouveau ruig' en 10 jaar aan verhalen en anekdotes van bekende stamgasten. Aangevuld met keukentechnieken om in je eigen keuken thuis een nóg beter resultaat te boeken.

'Rijsel is een van mijn ankers in Amsterdam. Je kan bij dit restaurant rustiek bourgondisch eten. Het is meer dan eens gebeurd dat als ik ergens uit eten ging en het eten daar hartstikke slecht was, ik de rekening gevraagd heb en linea recta naar Rijsel ben gevlucht. Rijsel is dan het enige dat de avond nog kan redden.' - Joël Broekaert


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken