C. France en C. MacFadden - Chocola

Chocola

Een boek van C. France en C. MacFadden

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Chocola, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Chocola is een van de verrukkelijkste voedingsmiddelen die we kennen. We eten er gulzig van om allerlei redenen: als troost, als bron van energie of als passie. Het is een geschenk met een boodschap voor vrienden, familieleden en geliefden: welkom, vaarwel, dankjewel of sorry, ik houd van je, we hebben iets te vieren of ik heb troost nodig. In het eerste deel van dit boek is de boeiende geschiedenis van chocola beschreven. Ontdek hoe de 16e-eeuwse Europese ontdekkingsreizigersvia de Azteken kennis maakten met de cacaoboon, die al honderden jaren in Zuid-Amerika werd geteeld. Een eeuw later dronk iedereen in Europa al warme chocolademelk en aten koningen en hovelingen grote hoeveelheden chocola als zinnenprikkelend middel. Toen de 19e eeuw aanbrak, werd de cacaoboon gebruikt om zoetigheid te maken en ontstond er een heuse liefdesrelatie tussen ons en chocola.

Christine McFadden analyseert onze relatie met chocola: waarom we er zo naar snakken, waaruit het bestaat, zijn geneeskrachtige werking, de mythen en vooroordelen die erbij horen - allemaal geïllustreerd met boeiend archiefmateriaal en speciaal gemaakte fotos van de lekkerste chocolade ter wereld.

In het tweede deel staan meer dan 200 recepten voor de romigste zaligheden niet chocola die op de hele wereld te vinden zijn. Naast extravagante snoeperijen voor bijzondere desserts en zoetigheden voor speciale gelegenheden zijn er ook de ‘gewone’ recepten waarmee u de allerbeste brownies kunt maken, onweerstaanbare chocolate chip cookies, zachte chocolademuffins, chocolade-ijs, chocoladekwarktaart en ook die echte klassiekers waar iedereen zo dol op is.

Stap voor stap wordt uitgelegd hoe u tempereert, smelt, bedruipt, opspuit, marmert, krult, oprolt, glazuurt en versiert niet chocolade, en er is een apart hoofdstuk met sauzen en glazuren waarmee u eventuele lacunes i n uw chocoladedeskundigheid kunt opvullen. In dit boek staat alles wat u moet weten over chocolade: waar het vandaan komt, hoe het wordt geteeld, wie het heeft ontdekt, hoe een cacaoboon een reep wordt, hoe u het moet smelten, hoe u de beste soorten en merken kiest, welke soorten u in de keuken moet gebruiken, en elke denkbare creatie die t] met chocolade kunt maken. Dit is werkelijk een bijbel voor alle cliocoladeliefhebbers.

Door de brede opzet van Chocola kon Christine McFadden haar enorme kennis van en ervaring met wereldwijde kookkunst benutten. Ze is al sinds 1988 werkzaam als schrijfster en uitgeefster op dit gebied en heeft altijd blijk gegeven van een voorliefde voor stevige, internationale ingrediënten. Ze heeft meegewerkt aan talloze projecten voor tijdschriften, zoals Good Housekeeping en Healthy Eating, en heeft verscheidene kookboeken geschreven.
Christine France is schrijfster over voeding en heeft al 20 jaar ervaring opdit gebied. Na haar opleiding als huishoudkundige heeft ze jarenlangvoor tijdschriften gewerkt, zoals Good Housekeeping en Woman’s ReaIm, en zette daarna haar eigen adviesbureau op. Sindsdien heeft ze allerlei kookboeken geschreven voor uitgeverijen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken