F. Stoltenborgh en Flip Stoltenborgh - Trek in Indonesië

Trek in Indonesië

Reizen Proeven Koken

Een boek van F. Stoltenborgh en Flip Stoltenborgh

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Trek in Indonesië, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Trek in Indonesië, reizen – proeven - koken4Over mijzelf en Merapi6Op reis in Indonesië10De eilanden in vogelvlucht36Makan! Eten…67Kruidenoverzicht72Rijst: wit, rood, geel, mie of toch piepers?78Vlees- en gevogeltegerechten89Vis en schaaldieren123Groenten139Vegetarisch163Sambals en bumbu’s181Bijgerechten & snacks191Nagerechten, drankjes en zoetigheid205De eilanden215Sumatra216Java236Bali264Lombok282Flores en Komodo294Overige Sunda-eilanden306Sulawesi312Kalimantan336De Molukken360Papua374Termima kasih, dank je wel390Register391Ik ken de oorlog niet. Ik ken wel de gevolgen396 - Reizen door, proeven van en koken uit Indonesië vanaf de keukentafel. 200 pagina’s inspirerende land- en reisinformatie, 80 lokale en familierecepten en honderden foto’s geven je Trek in Indonesië. - De Indonesische archipel is bijna twee keer zo groot als Europa. De ruim 16.000 eilanden tellen zeker 260 miljoen inwoners, verdeeld over meer dan 300 etnische groepen die 742 verschillende talen en dialecten spreken.Trek in Indonesië zit boordevol inspiratie voor wie wil proeven van het prachtige land en de heerlijke keukens. Natuurliefhebbers, duikers en snorkelaars, cultuursnuivers, vulkaanklimmers, historici, wandelaars en fietsers en strandliefhebbers vinden in één oogopslag de mooiste bestemmingen. In het algemene deel van het boek wordt de lezer meegenomen op ontdekkingsreis over alle eilanden.Het kookgedeelte bevat ruim 80 -veelal lokale- recepten, waarvan vele vegetarisch. Vrijwel alle recepten zijn zoutarm of zoutloos. Van de Sumatraanse Rendang Padang is zowel een vlees- als vegetarische variant. Hetzelfde geldt voor de Javaanse Saté Ayam en het vegetarische Saté Tempeh. Andere recepten zijn ontfutseld uit Bali, Sulawesi, de Molukken en andere exotische eilanden, alsmede uit zijn Indische familie.Per eiland zijn gedetailleerde plaatsbeschrijvingen opgenomen met tips over bezienswaardigheden, accommodaties en lokale eetgelegenheden.Gelardeerd met anekdotes over komische of onverwachte gebeurtenissen krijg je precies wat het boek is:Trek in Indonesië.Over de auteur:Flip is directeur en eigenaar van de op Indonesië gespecialiseerde reisonderneming Merapi Tour & Travel. Sinds 2000 bezocht hij meer dan vijftig keer de Gordel van Smaragd, letterlijk van Sabang tot Merauke, of voor duikers: van Pulau Weh tot Triton Bay. De liefde voor Indisch en Indonesisch koken heeft hij meegekregen van de familie. Nieuwsgierigheid hielp hem in Indonesië steeds te vragen naar recepten van de gerechten die hij daar kreeg voorgeschoteld.De band die talloze Nederlanders met Indonesië hebben stamt uit de gezamenlijke Nederlands-Indische geschiedenis. Ruim 300.000 Indische Nederlanders repatrieerden tussen 1945 en 1968 naar Nederland. Onder hen de ouders van de auteur Flip en fotograaf Freek Stoltenborgh.Door de Coronacrisis in de reisbranche kon hij eindelijk zijn lang gekoesterde wens invullen: het schrijven van een Indonesië reis en kookboek. - Trek in Indonesië is het reis- en kookboek van Flip Stoltenborgh, directeur en eigenaar van de in Indonesië gespecialiseerde reisonderneming Merapi Tour & Travel. Door de pandemie werd ook zijn reisorganisatie hard getroffen. Reden voor de ondernemer om het boek Trek in Indonesië te schrijven én uit te geven. In het boek deelt Flip zijn deskundigheid, ervaringen en vele recepten graag met zijn lezers. Jaarlijks brengen meer dan tweehonderdduizend reizigers hun vakantie door in Indonesië. Zij kunnen nu van achter hun keukentafel toch genieten van reizen, proeven en koken in de Gordel van Smaragd.Trek in Indonesië zit boordevol inspiratie voor wie wil proeven van het mysterieuze land en de heerlijke gerechten. Natuurliefhebbers, duikers en snorkelaars, cultuursnuivers, vulkaanbeklimmers, historici, wandelaars, fietsers en strandliefhebbers vinden in één oogopslag de mooiste bestemmingen. In het algemene deel van het boek wordt de lezer meegenomen op ontdekkingsreis over alle eilanden. Behalve de trekpleisters als Java en Bali worden ook nauwelijks door toeristen ontdekte pareltjes beschreven, ver weg van de drukte.Het kookgedeelte bevat ruim 80 veelal lokale, maar ook familierecepten. Vrijwel alle recepten zijn zoutarm of zoutloos.Per eiland zijn gedetailleerde plaatsbeschrijvingen opgenomen met up-to-date tips over bezienswaardigheden, accommodaties en lokale eetgelegenheden. Gelardeerd met anekdotes over komische of onverwachte gebeurtenissen krijgt de lezer precies wat het boek is: Trek in Indonesië.Over de auteur:Sinds 2000 bezocht Flip tientallen keren de Gordel van Smaragd, letterlijk van Sabang tot Merauke, of voor duikers: van Pulau Weh tot Triton Bay. De liefde voor Indisch en Indonesisch koken heeft hij meegekregen van de familie. Nieuwsgierigheid hielp hem in Indonesië steeds te vragen naar recepten van de gerechten die hij daar kreeg voorgeschoteld.De band die talloze Nederlanders met Indonesië hebben stamt uit de gezamenlijke Nederlands-Indische geschiedenis. Ruim 300.000 Indische Nederlanders repatrieerden tussen 1945 en 1968 naar Nederland. Onder hen de ouders van auteur Flip en fotograaf Freek Stoltenborgh.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken