Terug naar Mediterraneo.

Mediterraneo recepten

Jacques Meerman

Overzicht van alle recepten

Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Kaasgebak uit Toledo

Ingrediënten:
anijs, bloem, boter, honing, kaneel, koriander, munt, olie, suiker, verse kaas, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Sanhaji

Ingrediënten:
amandelen, appel, aubergine, azijn, cedraatblad, duif, gans, gehaktkoekjes, geitenvlees, haas, houtduif, kikkererwten, kip, knoflook, konijn, kool, korianderblaadjes, korianderzaad, kweepeer, mirkas, munt, murri naqi, olijven, patrijs, peper, rapen, rundvlees, saffraan, schapenvlees, venkel, water, witte lijster, worst, wortel, zout en zoute limoenen

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Marwaziyya

Ingrediënten:
gedroogde pruimen, jujubes, munt, rozijnen, saffraan, specerijenpoeder, ui, vlees en wijnazijn

Keuken:
Mediterraans / Egyptisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Griekse kip

Ingrediënten:
kippenvel, kippenvlees en kruiden

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Naranjiyya (vlees met sinaasappel)

Ingrediënten:
bittere sinaasappel, gedroogde munt, gember, kaneelstokjes, komijn, korianderzaad, mastiek, munt, peper, saffloerzaad, vet vlees, water, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Arabisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Saraceense saus

Ingrediënten:
amandelen, galanga, gember, kaneel, kardemom, kruidnagel, nootmuskaat, paradijskorrels, rozijnen en verjus

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Ravieles

Ingrediënten:
bloem, boter, kaas, peterselie, salie, sjalot en suiker

Keuken:
Mediterraans / Brits
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Ibrahimiyya

Ingrediënten:
amandelpoeder, azijn, druivensap, galanga, gehakt, gember, kaneel, korianderzaad, mastiek, peper, rozenwater, suiker, ui, vlees, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Iraaks
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Gevuld brood van Ibn Dihqana

Ingrediënten:
amandelen, bladgroenten, brood, kaas, olijven, pijnboompitten, pistachenoten, sikbajvlees, walnoten en zout

Keuken:
Mediterraans / Iraaks
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Bilaja

Ingrediënten:
amandelen, ei, eidooier, korianderzaad, lavendelzout, murri naqi, olie, pepers, saffloerolie, schapenbuik, schapenlende, schapenvet en ui

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
Soort:
schapenvlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Ioncada

Ingrediënten:
melk en stremsel

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Tarfist uit Fez

Ingrediënten:
amandelen, boter, broodkruim, honing, kaneel, kruiden, kruidnagel, saffraan, spijknardus, suiker en water

Keuken:
Mediterraans / Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Schapenvlees voor slaven

Ingrediënten:
broodkruim, citroenblad, ei, fijne specerijen, gehakt, karwij, knoflook, korianderzaad, murri naqi, olie, peper, schapendarm, schapenvlees, tijm, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Arabisch
Soort:
schapenvlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Brood dat de Franken en Armenen iflaghun noemen

Ingrediënten:
anijs, ei, geklaarde boter, gember, gemengde specerijen, hennepzaad, kaas, karwijzaad, komijn, maanzaad, peper, pistachenoten, saffraan, sesamzaad, wijnruit, witte bloem en zout

Keuken:
Mediterraans / Syrisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Gekookt rundvlees

Ingrediënten:
azijn, brood, knoflook, koriander, korianderzaad, peper, peterselie, runderribstuk, runderschenkel, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Noord-Afrikaans
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Sambusak in Perzische stijl

Ingrediënten:
azijnsaus, gehakt, mosterdsaus, olijfolie, pastadeeg, sesamolie en specerijen

Keuken:
Mediterraans / Iraans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Zuurvlees

Ingrediënten:
amandelen, azijn, ei, eidooier, kaneel, knoflook, komijn, korianderzaad, lavendel, olie, peper, rundvlees, saffraan, schapenvlees en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Judhaba met banaan

Ingrediënten:
banaan, brood, kip, rozenwater en suiker

Keuken:
Mediterraans / Arabisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

De derde soort bloemkool

Ingrediënten:
bloemkool, knoflook, olijfolie, pistachenoten, wijnruit en yoghurt

Keuken:
Mediterraans / Syrisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Recept van de Quraysh

Ingrediënten:
ei, komijn, korianderzaad, murri naqi, olie, oregano, peper, saffraan, ui, vette kip, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Noord-Afrikaans / Arabisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Murri

Ingrediënten:
bedorven gerst, kaneel, kruiden, saffraan, tarwemeel, vijgenbladeren, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
condiment
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Sambusak

Ingrediënten:
citroensap, deeg, ei, gedroogde munt, kaneel, komijn, korianderzaad, peper, sesamolie, sumakbessen en walnoten

Keuken:
Mediterraans / Iraaks
Soort:
vlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Mucallak

Ingrediënten:
boter, kaneel, lamsreuzel, olie, peper, verse kaas, zout en zuiglam

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Vlees met pasta

Ingrediënten:
gedroogde pasta, geklaarde boter, gember, kaneel, korianderzaad, olie, peper, rijst, vlees, water en zout

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Snack of tussendoortje uit Mediterraneo:

Kaasbeignets (mujabbana)

Ingrediënten:
bloem, durum tarwemeel, gist, honing, kaas, kaneel, melk, olie, rozensiroop, suiker en water

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Jajaq

Ingrediënten:
artisjok, dragon, knoflook, komkommer, koolstronk, munt, onrijpe amandelen, peterselie, ui, wijnruit en yoghurt

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
saus
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Dadelbrood uit Ifriqiyya

Ingrediënten:
dadels, ei, gist, harde tarwebloem, honing en olie

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Makke

Ingrediënten:
gedroogde tuinbonen, rode wijn en ui

Keuken:
Mediterraans / Noord-Afrikaans
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Grote vis

Ingrediënten:
amandelen, brood, olie, rozenwater, specerijen, vis, walnoten en wit broodkruim

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Bijgerecht uit Mediterraneo:

Espinac

Ingrediënten:
olie, spinazie en zout

Keuken:
Mediterraans / Catalaans
Soort:
groente
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Tharid die ze in Ifruqiyya fatir noemen

Ingrediënten:
amandelen, boter, eidooier, kaneel, kippenvlees, korianderzaad, lamsvlees, olie, olijven, peper, ui, zout en zuurdesembrood

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
Soort:
stoofgerecht / lamsvlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Siciliaans gerecht

Ingrediënten:
ei, gehakt, kaneel, kassie, olie, peper, ribstuk, runderborstvlees, runderschouder, saffraan, spijknardus, ui, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Narcissenrijst

Ingrediënten:
azijn, ei, korianderzaad, olie, peper, rijst, saffraan, schapenvlees, water, wortel en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
Soort:
schapenvlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Gevulde patrijs

Ingrediënten:
amandelen, cedraatblad, deeg, ei, ingewanden, kaneel, cassia, koriandersap, lavendel, munt, murri naqi, olie, patrijs, peper, pijnboompitten, pistaches, suiker en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Baqliyya van Ziryab

Ingrediënten:
amandelen, broodkruim, karwij, kool, korianderzaad, lamsvlees, murri naqi, olie, peper, rood vlees, ui en zout

Keuken:
Mediterraans / Spaans / Noord-Afrikaans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Diner / hoofdgerecht uit Mediterraneo:

Frankisch lam

Ingrediënten:
lam, rozenwater, sesamolie en zout

Keuken:
Europees / Mediterraans / Arabisch
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Levantijnse tharid van sommige christenen

Ingrediënten:
boter, brood, ei, galanga, gedroogde specerijen, gerookt vlees, kaas, cassia, korianderblaadjes, korianderzaad, ontkiemde tuinbonen, snijbiet, ui, vlees, wijnruit, zout en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans / Arabisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Bithynische garos

Ingrediënten:
allec, ansjovis, horsmakreel, makrelen, oude wijn, picarellen en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Mediterraans
Soort:
saus / vis
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Recept van ar-Razi, kalfsstoof voor zieken

Ingrediënten:
azijn, bladselderij, cedraatblad, citroenblad, kalfsbeenmerg, kalfsborst, kalfshals, kalfsmaag, kalfsorganen, kalfsschouder, kalfsvet, kaneel, komijn, korianderzaad, munt, olie, peper, saffraan, ui, wijnruit, witbroodkruim en zout

Keuken:
Mediterraans / Iraans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Fidawsh

Ingrediënten:
deeg en pasta

Keuken:
Mediterraans / Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Gevulde kapoen

Ingrediënten:
buikspek, ei, gezouten varkensvlees, kapoen, reuzel, saffraan, schapenvlees, specerijen, varkensvlees en verjus

Keuken:
Mediterraans / Catalaans
Soort:
gevogelte