Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise Green

Spice Wise Green

Smaakvolle groenten met kruiden en specerijenmixen zonder zout

Een boek van Michel Hanssen en Bart Nijs

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Spice Wise Green, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Spice Wise Green, dat is koken met het mooiste van planten: groenten, kruiden en specerijen. De natuurlijke rijkdom aan smaken is zo groot, dat je geen zout hoeft toe te voegen. Kiezen tussen lekker óf gezond, dat hoeft dus niet meer. SVH Meesterkok Michel Hanssen laat in zijn nieuwste Spice Wise boek zien hoe je groentesmaken op natuurlijke wijze kunt versterken met specerijen. Ontdek hoe je zelf de beste kruidenmixen maakt en geef een spicy oppepper aan vegetarische curry’s, pasta’s, stoofschotels of een complete Indische rijsttafel. Ook voor bijgerechten, sauzen en chutneys vind je volop inspiratie.De groentekeuken van Spice Wise Green laat je kennismaken met geurige specerijen en kookstijlen van over de hele wereld, én met de lekkerste seizoensgroenten van vlak om de hoek. Pure smaken, die je goed doen. “Met de spices van Hanssen proef je juist meer dan met zout. Je smaak wordt er rijker van.”Felix Wilbrink, culinair journalist De Telegraaf“De juiste en smakelijke toepassing van kruiden(mixen) helpt patiënten enorm bij het volgen van de zoutbeperking. De boeken Spice Wise en Spice Wise Too van Michel Hanssen zijn velen behulpzaam geweest. Ik kijk uit naar Spice Wise Green als verdere aanvulling.”Dick Basart, cardioloog “Specerijenspecialist Michel Hanssen legt uit hoe je al die specerijen met elkaar kunt combineren tot een rijke smaak waarin je het zout niet (of niet zo erg) mist.”Dagblad Trouw over Spice Wise - Derde boek van Meesterkok Hanssen met als hoofdthema (gedroogde) kruiden en specerijen. De SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. Dit keer gaat het specifiek om toepassingen bij groenten waarbij het uitgangspunt koken zonder zout is. Na een uitgebreide inleiding volgen de vegan recepten van zowel het gerecht als van de gebruikte strooimelange, de kruidenmix, saus, chutney en condiment (toevoeging bij voedsel die de smaak van het voedsel verandert en/of versterkt). De smaken zijn van over de hele wereld. Een nuttige uitgave die de gebruiker moet verleiden minder/geen zout te gebruiken, passend in het besef dat we te veel zout binnenkrijgen. De uitvoering is aantrekkelijk met mooie sfeervolle foto’s op gekleurd mat papier. De recepten zijn niet moeilijk en de gebruikte kruiden/specerijen zijn voor veel meer gerechten inzetbaar, want heel lang houdbaar. Achterin een uitgebreid register en een smakenschema. Een fijne aanvulling voor een gezondere levensstijl.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken