C. Conran en G. De Chabaneix - Zuid-Franse streekgerechten

Zuid-Franse streekgerechten

Een boek van C. Conran en G. De Chabaneix

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Zuid-Franse streekgerechten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het landhuis van Zuid-Frankrijk is een wilde rotstuin vol tijm, rozemarijn en laurier. Overal zie je de fleurige bloemen van de perzikenboomgaarden, eenden en ganzen strijken hun veren glad onder walnotenbomen, zonnebloemen strekken zich uit tot de horizon en olijfbomen geven het landschap een zilveren glans. Een gezede hier luidt dat je nooit ver van een olijfboom moet wonen. Maar als dat niet mogelijk is, kun je op z’n minst de heerljke sfeer van dit land even oproepen door in je keuken zuidelijke gerechten te koken. Want de geuren van vers gesneden citroen, wilde tijm, sudderende tomaten, gedroogde paddestoelen en knoflook die sist in olijfolie zijn de geuren van elke keuken in Zuid-Frankrijk.
Culiair journalist Caroline Conran bracht in dit boek een verzameling van door de zon geinspireerde recepten bijeeen, die de mogelijkheden van de Zuid-Franse keuken laat zien. De speciaal voor het boek gemaakte foto’s van streken, keukens, markten, ingredienten en gerechten van forograaf Gilles de Chabaneix begeleiden de recepten die zijn bereid door Caroline en haar vrienden in hun keukens.
De meer da 120 recepten in dit boek bestrijken heel Zuid-Frankrijkvan Bordeaux tot Nice, via de Dordogne naar het osten en zuiden, de Landes aan de Atlantische kust, Baskenland, Catalonie en de Middellandse-Zeekust, de wijngebieden van de Languedoc en eindigend in de Provence en de Cote d’Azur.
Elk gerecht-van soep tot gevogelte, brood en desserts-is een streekgerecht, zoals de Baskische groene paprika’s met chorizo, toijnsteaks met geroosterde tomaat en ui uit de Provence, de stoofpot met witte bonen en worst uit Gascogne en de zachte walnotentaart uit de Lot. Dit is la cuisine du terroir, eenvoudig voedsel, dat verse ingredienten op harmonieuze wijze samenbrengt.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken