Clare Winfield en Ryan Riley - Life Kitchen

Life Kitchen

Recepten voor een nieuwe smaakbeleving tijdens en na behandeling van kanker

Een boek van Clare Winfield en Ryan Riley

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Life Kitchen, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Recepten voor een nieuwe smaakbeleving tijdens en na behandeling van kanker.‘De recepten in dit boek kunnen het plezier in eten terugbrengen bij mensen wier smaakpapillen te lijden hebben gehad onder de behandeling tegen kanker; ze leren je op zachte, enthousiaste wijze nieuwe trucjes en belangrijke lessen. Ze vormen ook een fascinerende kennismaking met levendige smaakcombinaties voor iedereen die graag geniet van eten.’Nigella LawsonRyan Riley is oprichter van de meermaals bekroonde kookschool Life Kitchen. Samen met professor Barry C. Smith ontwikkelt hij recepten die het plezier in eten weer aanwakkeren bij mensen die leven met kanker of met een aangetaste smaakzin. Door ingrediënten op slimme wijze te combineren worden de smaken in de gerechten extra intens. Ryan biedt in zijn thuisland Groot-Brittannië gratis kooklessen aan. - ‘Life Kitchen’ is een kookschool die zich erop toelegt om gerechten te maken voor mensen die geen smaak (meer) hebben - bijvoorbeeld door kanker of chemokuren. De auteur is hiermee begonnen omdat zijn moeder door kanker geen zin meer had in eten. Hij werkt nauw samen met smaakprofessor B. Smith van de Universiteit van London. Smaak is het geheel van ervaringen die gebaseerd is op wat de tong proeft, wat je via je keelholte in je neus ruikt en de textuur en temperatuur van wat je eet. Essentieel in de smaak, als je tong weinig of niets meer proeft, is de vijfde smaak: umami. Een bijzondere smaak die naast de eigen smaak de andere smaken kan versterken of afvlakken. De recepten zijn geschikt voor het hele gezin. Ze zijn ingedeeld in Snacks & hapjes, Snel & makkelijk, Vrienden & familie en Zoet& lekker. De recepten zijn getest in negen locaties door honderden patiënten in Cancer Centres in Engeland. De auteur is de oprichter van ‘Life Kitchen’ en ervaren kok. Voor mensen met minder of geen smaak, en hun gezin, goede informatie over smaak en mooie recepten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken