La Pizza
het beroemdste gerecht uit Napels : met recepten
Een boek van Nikko Amandonico, N. Amandonico, N. Borri en E.-M. Rundquist
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals La Pizza, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Napels, stad van langzaam verdwijnende wijken, waar de was hoog boven de smalle steegjes hangt, stad van bijna oosters aandoende rommelige markten, stad van zwartogige schoonheden en behendige zakkenrollers - maar bovenal: thuishaven van de pizza. Dit boek is Nikko Amandonico’s huldeblijk aan de Napolitaanse pizza en de stad zelf. De foto’s van Ewa-Marie Rundquist weerspiegelen de sfeer van de straten, waarin Vespa’s heen en weer zoeven en van de pizzeria’s waar het deeg rijst. Napels, waar constant het vuur in de ovens brandt, en waar mesen samendrommen om de beste pizza van de wereld te verorberen. De auteur voert ons langs de San Marzano-tomaten, die worden verbouwd op de hellingen van de Vesuvius, de mozzarella - het witte Italiaanse kaasje van buffelmelk-, de basilicum en olijfolie, allemaal ingrediënten voor en heerlijke Napolitaanse pizza Margherita. Naast klassieke pizzarecepten vindt u in dit boek ook nieuwe creaties, die zijn gebaseerd op Zuid-Italiaanse ingrediënten.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.