Terug naar Modernist Cuisine [2].

Modernist Cuisine [2] recepten

Techniques and Equipment

Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young

Overzicht van alle recepten

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Game stock

Ingrediënten:
hertennek, hertenschouder, knoflook, lamsgehakt, laurier, peperkorrels, zwart, salie, selderij, steranijs, tijm, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Quatre Épices

Ingrediënten:
gemalen kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en peperkorrels, zwart

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Sous Vide Ponzu

Ingrediënten:
bonitovlokken, kombu rishiri, mirin, rode rijstazijn, sake, tamari, sojasaus, usi-kuchi-shoyu, sudachi (japanse limoen) en yuzu

Soort:
fruit
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

lamb stock

Ingrediënten:
knoflook, lamsgehakt, lamsschouder, laurier, peperkorrels, zwart, salie, selderij, steranijs, tijm, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Ras el Hanout

Ingrediënten:
alligatorpeper, allspice, gedroogde chilipeper, gemberpoeder, kaneel, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, peperkorrels, zwart, gedroogde rozenknopjes, staartpeper, steranijs en turmericpoeder

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Mushroom Jus

Ingrediënten:
champignons, konjac, miso, paddestoelenfond, witte port, sherryazijn, fino sherry, sjalot, tamari en tijm

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

House Bitters

Ingrediënten:
anijszaad, burdock (klit), gentiaanbloem, gedroogde heidebloesem, kaneel, kruidnagel, kumquat, sinaasappelzest, vanille en wodka

Soort:
likeuren en gedestilleerd
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Creamed Watercress

Ingrediënten:
citras, eiwit, gellan, low acyl, glucosesiroop de40, kappertjes, knoflook, maltodextrine de19, olijfolie, ui en waterkers

Soort:
groente
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Japanese stock

Ingrediënten:
bonitovlokken, gember, kippenkarkas, kippenpoot, kippenvleugel, knoflook, kombu, lente-ui, ui, varkensgehakt van schouder, varkenspoot en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Exotic Spice Mixture recipe

Ingrediënten:
ajowanzaad, gemalen kaneel, kardemompeul, komijnzaad, nootmuskaat, gedroogde oregano, sesamzaad en sumac

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Citrus Spice

Ingrediënten:
citroenzest, gevriesdroogde munt, koffie, korianderzaad, limoenzest, sinaasappelzest, vanillemerg en zoethout

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

vegetable stock

Ingrediënten:
bieslook, korianderzaad, laurier, paddestoelen, peperkorrels, zwart, peterselie, prei, selderij, steranijs, tijm, tomaat, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Game Broth

Ingrediënten:
duivenvleugel, fazant-afsnijdsel, gin, hertengehakt, jeneverbes, bruine kippenfond, rode wijn, salie, selderij, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Laksa Broth

Ingrediënten:
gedroogde chilipeper, citroengras, galangal, garnalenpasta, kemirinoot, kokosmelk, kurkuma, limoensap, ui, blanke visfond en vissaus

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Fishstock

Ingrediënten:
knoflook, korianderzaad, prei, steranijs, tomatenpuree, ui, venkel, visfond, visgraten, witte wijn en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

beef jus

Ingrediënten:
ossenstaart, rode wijn, rundergehakt, rundvleesbouillon, bruin, rundvlees, ui en wortel

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Mushroom Jus

Ingrediënten:
kastanjechampignon, witte miso, paddestoelenbouillon, witte port, fino sherry, sjalot, tamari en tijm

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Mock Turtle Soup

Ingrediënten:
bladgoud, bruine runderbouillon, gelatine, kerstomaat, paddestoelenjus, fino sherry en witte sojasaus

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Asparagus Jus

Ingrediënten:
ascorbinezuur, aspergepuree, aspergesap, groen, bieslookbloemen, boter, limoensap, sjalot en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Spiced Chili Oil

Ingrediënten:
chipotlepeper, gedroogde chilipeper, foelie, kaneelstokje, korianderzaad, olie, steranijs en venkelzaad

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Tom Yum Broth

Ingrediënten:
bird's-eye chilipeper, citroengras, djeroek poeroet, galangal, garnalenfond, gember, knoflook, koriander, limoensap, palmsuiker, sjalot, tamarindepasta, trassi en vissaus

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

wood choices for smoking

Ingrediënten:
berkenhout, beukenhout, druivenhout, eikenhout, elzenhoutsnippers, essenhout, haagbeukhout, heide, gedroogd, hickory, iepenhout, jeneverbes, kamferboom, kastanjehout, kersenhout, laurier, lindehout, mahoniehout, maiskolven, majoraan, gedroogd, mesquite, pecanhout, perenhout, populierenhout, gedroogde rozemarijn, gedroogde salie, stro, theebladeren, gedroogde tijm, walnoten en wilgenhout

Soort:
rookmot
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Curry Oil

Ingrediënten:
cayennepeper, chaat masala, foelie, kaneelstokje, koolzaadolie en korianderzaad

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Jus de Ia Presse

Ingrediënten:
boter, geklaarde boter, citroensap, cognac, kreeftenfond, kreeftenkuit, kreeftkoppen, olijfolie en witte wijn

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Morieltjes

Ingrediënten:
geklaarde boter, hollandaisesaus, morieljes, room, sherry fino, sjalot en vin jaune

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Shellfish jus

Ingrediënten:
dragonextract, witte peper, schaaldierenbouillon, schaaldierenkoppen, vermout en witte wijn

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Freeze Dried Beef Gravy Granules

Ingrediënten:
brandy, champignons, gelatine, gevriesdroogde runderjuskorrels, knoflook, knolraap, olie, prei, rode wijn, runderschenkel, ui, ultra sperse a, water, kokend, blanke runderbouillon en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Cantonese Fried Rice

Ingrediënten:
rode thaise chilipeper, chinese varkensworst, doperwten, eendenei, kippenvet, knoflook, lente-ui, paddestoelen-sojasaus, jasmijnrijst, sesamolie, shiitake, donkere sojasaus en witte sojasaus

Soort:
rijst
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Oxtail Consomme

Ingrediënten:
champignons, gin, kalfsmerg, laurierextract, lavasblad, olie, ossenstaart, bruine runderfond, rundergehakt, selderij, steranijsextract, supermethylcellulose® sga159, uienjus en spaanse ui

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Oxtail Pho Broth

Ingrediënten:
allspice, gember, kaneel, lendebiefstuk, zwarte peper, rundvlees, steranijs, suiker, ui en vissaus

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Brown Veal Stock

Ingrediënten:
boter, kalfsbotten, kalfsvlees, peperkorrels, peterselie, prei, tomatenpuree, ui, wodka, water en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Brown Beef stock

Ingrediënten:
laurier, niervet, ossenstaart, peterselie, rode port, prei, rode wijn, halslappen, selderij, tijm, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Thai stock

Ingrediënten:
djeroek poeroet, gember, kippenvleugel, knoflook, kokosnootwater, kool, koriander, lente-ui, sjalot, thaise basilicum, varkensgehakt en varkensrib

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Ramen stock powder

Ingrediënten:
bonitovlokken, bosui, chinese bouillon, gedroogde coquilles, japanse bouillon, knoflook, kombu, smithfield ham en witte sojasaus

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Romesco Sauce

Ingrediënten:
granaatappelmelasse, hazelnoot, ingemaakte piquillopeper, knoflook, olijfolie, paprika, gedroogde paprika, pijnboompitten, rode wijnazijn en water

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Bouillabaisse Broth

Ingrediënten:
bloedsinaasappelsap, bloedsinaasappelzest, knoflook, laurier, miso, olijfolie, pastis, peperkorrels, zwart, prei, saffraan, sjalot, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, venkel, visgraten en -koppen, witte wijn en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Shellfish stock

Ingrediënten:
basilicum, geklaarde boter, champignons, coquilles, inktvis, peterselie, prei, saffraan, schalen en koppen van kreeft, garnaal en krab, tijm, tomatenpuree, ui, venkel, venkelzaad, droge vermout en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Beef stock

Ingrediënten:
kalfspoot, knoflook, niervet, rode wijn, rozemarijn, rundergehakt, selderij, steranijs, tijm, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Chili Tomato Spice Blend

Ingrediënten:
ajowanzaad, cayennepeper, gevriesdroogde tomaat, korianderzaad, gerookt paprikapoeder, zoet paprikapoeder, gevriesdroogde piquillopeper, saffraan en venkelzaad

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Ham Broth

Ingrediënten:
gelatine, ham, pata negra, knoflook, madeira, zwarte peper, prosciutto, sherryazijn, fino sherry, sjalot en xanthaangom

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Pot-Au-Feu

Ingrediënten:
groentefond, knolraap, kruidnagel, laurier, madeira, ossenstaart, runderfond, licht, rundergehakt van korte rib, ui en wortel

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Indies Spice Blend

Ingrediënten:
cayennepeper, foelie, kaneelstokje, karwijzaad, korianderzaad, kruidnagel, peperkorrels, zwart, szechuanpeper, sinaasappelzest, steranijs, turmericpoeder en vanillemerg

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Poultry-stock

Ingrediënten:
gevogelte-gehakt, kippenvleugel, knoflook, zwarte peper, peterselie, prei, ui en wortel

Soort:
soep/bouillon