Betty Koster en Desiré van den Berg - Hollandse Kaas

Hollandse Kaas

Een boek van Betty Koster en Desiré van den Berg

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hollandse Kaas, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Nederland is hét kaasland. In Hollandse kaas tref je de heerlijkste kazen uit ons land en het hele plaatje er omheen: de makers, de dieren, het gras en het landschap. Kaasexpert Betty Koster reisde het hele land door voor haar selectie van de ruim 40 meest bijzondere kazen. Van een Camembert uit Friesland en kaas uit de Beemster tot verse kaas van de Wadden, en uitleg over het grote verschil van rijping van verschillende kazen. Dit is Kosters verhaal over haar passie voor schapen-, geiten- en koeienkaas.

Betty Koster geldt al jaren als dé kaasexpert van Nederland. Zij is - samen met haar man - eigenaar van fromagerie L'amuse in IJmuiden en Amsterdam. Betty levert kazen aan toprestaurants en reist langs leveranciers en klanten in binnen- en buitenland.

Fotograaf Desiré van den Berg legde deze bijzondere kaasreis vast: de verschillende seizoenen, het melken om vijf uur 's ochtends, de ontmoetingen met de boeren en het productieproces.

  • Het kaasboek van dé Nederlandse kaasexpert - Als Betty Koster over kaas praat, hang ik aan haar lippen. Kundig, liefdevol en ook nog grappig. Haar kennis over kaas is overweldigend. Er over lezen is een feestje, maakt nieuwsgierig en daagt uit om haar kaaswereld de jouwe te maken. - Hoe rampzalig arm ben je wanneer je alleen maar kaas proeft. Of mag ik het anders zeggen, hoe verschrikkelijk rijk ben je wanneer je van Betty Koster leert proeven.

Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken