Frédéric Ravyts - Risotto herbekeken

Risotto herbekeken

(on)gewone risotto recepten

Een boek van Frédéric Ravyts

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Risotto herbekeken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Risotto Herbekeken is allesbehalve een verzameling van klassieke Italiaanse risottorecepten. Integendeel, het bevat 60 risottorecepten met een twist “à la Fré”: risotto is uiteraard de basis, maar het resultaat is 60x verrassend anders. Ravyts zocht inspiratie in zowel de Belgische, Italiaanse en Spaanse keukens als in meer exotische oorden zoals Centraal-Amerika en Zuid-Oost-Azië.

De recepten zijn zo opgevat dat de gebruiker de ingrediënten makkelijk kan vinden en ze makkelijk kan aanpassen al naargelang van zijn of haar voorkeur: als voor- of hoofdgerecht of zelfs dessert, met of zonder vlees, met veel of (iets) minder calorieën. Stuk voor stuk laten de recepten echter altijd genieten van comfortfood met een onverwacht kantje.

Een grootmoeder als inspiratiebron, een job als bio-ingenieur in de voeding, een passie voor koken, een tweetal jaren bijklussen in de keuken van restaurant Tartufo in Sint-Pieters-Leeuw, een gekke voorliefde voor risotto en een pak vastberadenheid. Meer had Frédéric Ravyts niet nodig om van start te gaan met het schrijven van een kookboek over risottogerechten.

Risotto Herbekeken is een project dat uiteindelijk twee jaar ingenomen heeft maar waarvan het idee reeds lang daarvoor beginnen sluimeren was; twee jaar voor het verzamelen van ideeën, experimenteren, proeven (vooral proeven), fotograferen en het uitschrijven van recepten tot laat in de avond om tot slot 60 recepten te bundelen; twee jaar om te genieten en te laten genieten!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken