Kobe Desramaults - Kobe Desramaults

Kobe Desramaults

Een boek van Kobe Desramaults

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Kobe Desramaults, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Sterrenrestaurant In De Wulf stond tot aan zijn sluiting eind 2016 op de lijst van zowat iedere Europese foodie en maakte van Kobe Desramaults op korte tijd een internationaal gerenommeerde chef. Intussen opende Desramaults twee nieuwe concepten in Gent: de artisanale bakkerij De Superette en sinds kort ook het bijzondere Chambre Séparée, waar je kan genieten van een seizoens- gebonden degustatiemenu van twintig gangen. Dat restaurant is het resultaat van een gastronomische bezinning van enkele maanden. Desramaults reisde onder meer naar Azië om zich daar te laten doordringen van de oosterse cultuur. Foodies van over de hele wereld keken maandenlang met veel verlangen uit naar de vrucht van deze invloeden. Kernwoord in het leven en de kookstijl van Desramaults blijft intuïtie: hij doet waar zijn buikgevoel hem toe brengt en dat leverde hem tot nu toe grote successen op. Hij leeft en kookt steeds in harmonie en haast totale symbiose met zijn omgeving en hecht erg veel belang aan het werken met lokale ingrediënten. In zijn progressieve keuken spreken pure smaken voor zich. Vuur is het natuurelement dat het meeste aansluit bij Desramaults’ stijl, letterlijk en figuurlijk. Het vormt dan ook de rode draad van dit food-boek, waaraan jaren werd gewerkt. In dit boek legt Desramaults zijn technieken uit en verzamelt hij food stories, die een gevoelige inkijk bieden in het creatieve proces van een sterrenchef. Met tekst van Rik Van Puymbroeck, gecombineerd met krachtige fotografie van Stefaan Temmerman en stijlvolle food-foto’s van Piet De Kersgieter. Topklasse! Sterrenrestaurant In De Wulf stond tot aan zijn sluiting eind 2016 op de lijst van zowat iedere Europese foodie en maakte van Kobe Desramaults op korte tijd een internationaal gerenommeerde chef. Intussen opende Desramaults twee nieuwe concepten in Gent: de artisanale bakkerij De Superette en sinds kort ook het bijzondere Chambre Séparée, waar je kan genieten van een seizoens- gebonden degustatiemenu van twintig gangen. Dat restaurant is het resultaat van een gastronomische bezinning van enkele maanden. Desramaults reisde onder meer naar Azië om zich daar te laten doordringen van de oosterse cultuur. Foodies van over de hele wereld keken maandenlang met veel verlangen uit naar de vrucht van deze invloeden. Kernwoord in het leven en de kookstijl van Desramaults blijft intuïtie: hij doet Het langverwachte boek van Kobe Desramaults over zijn eigenzinnige universum


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken