Stephen Beaumont - Bier & Foodcombinaties

Bier & Foodcombinaties

Een boek van Stephen Beaumont

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Bier & Foodcombinaties, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Bier & Food…

is een must voor iedereen die bier en eten wil combineren, met bier wil koken of de traditionele en moderne kunst van de biersommelier wil leren kennen. Bier wordt al duizenden jaren bij het eten gedronken, maar wordt pas nu gezien als de perfecte partner - ideaal bij hoofdgerechten, subliem bij desserts en een uitstekende combinatie met kaas.

legt uit welke bieren bij welk eten passen, van tarwebieren & zeevruchten of barley wine & chocoladetruffels tot boks & varkensgerechten of haverstout & brie.

presenteert bier- & foodpersoonlijkheden, van chef-koks en bierbeïnvloeders tot bar- en restauranteigenaren uit de hele wereld, plus hun favoriete bier- & foodlocaties.

bevat meer dan 20 recepten en bier- & foodcombinaties die inzicht geven in de kunst van het combineren van de schijnbaar eindeloze hoeveelheid smaken van bier en eten.

bier- & foodcombinatieoverzichten geven aanbevelingen voor meer dan 100 perfecte combinaties. - Bier is populairder dan ooit en in veel horecagelegenheden is de keus uit bieren van de tap of uit een fles tegenwoordig overweldigend. Ook de doorsnee slijterij verkoopt biersoorten die een aantal jaren geleden nog nergens verkrijgbaar waren. Vrijwel iedere stad of dorp heeft zijn eigen brouwerij en biersoort en restaurants met bierarrangementen zijn hot. Het zal nooit lukken om alle bieren die er zijn te beschrijven maar wie zich verdiept in de essentie van bier en de verschillende bierstijlen weet al snel welk bier geschikt is bij een bepaalde maaltijd. We lezen voornamelijk over die bierstijlen en de vele smaken die er zijn. In het stuk over geschiedenis zien we dat bier op veel plaatsen in de wereld al heel lang een voorname plaats inneemt. Er staan nogal wat pagina’s in met gesprekken met restaurant/barhouders met veel kennis van zaken. De recepten zijn origineel en goed maakbaar maar de technische informatie over bier overheerst. Heel mooi zijn de bier- en foodschema’s die de liefhebber moeiteloos de weg wijzen naar lekkere combinaties. Met register sluit het boek af. Veel interessante informatie voor bierliefhebbers.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken