Pierre Marcolini - Chocolade

Chocolade

van cacaoboon tot chocoladereep

Een boek van Pierre Marcolini

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Chocolade, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

170 recepten op basis van cacao

Ontdek de verrukkelijke en boeiende wereld van cacao door de ogen van meester-patissier Pierre Marcolini. Van boon tot tablet (bean to bar), dat is de bijzondere weg die hij volgt om de geuren en smaken te onthullen van bonen van de beste cacaoplantages ter wereld. Deze in 1995 tot wereldkampioen bekroonde chef-patisserie gunt ons een kijkje achter de schermen en leert ons alles over cacao en chocolade, van het branden en malen van cacaobonen tot het tempereren en kristalliseren van chocolade.

Hij neemt u mee op reis naar verschillende terroirs, naar tien door hem geselecteerde grand cru’s. Zijn reis beslaat een groot deel van de wereld, van Mexico en Indonesië tot Kameroen en Madagaskar. Op basis van deze grand cru’s heeft Pierre Marcolini 170 recepten samengesteld die chocolade in al zijn hoedanigheden laten zien: als krokante reep, als zijdezachte mousse, als roomijs en saus en zelfs als jus of thee…
Ontdek deze heerlijke zoete, maar ook hartige recepten en probeer de Chocorotsjes van cacaonibs, de Truffels van pure chocolade, of verrassende lekkernijen als Chocolade-ijs met gekonfijte venkel en Sint-jakobsschelpen met chocolade…

Een indrukwekkende kennismaking met cacao en chocolade. Een overheerlijk boek verrijkt met prachtige foto’s van Marie Pierre Morel.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken