Vanessa Bolosier - De Creoolse keuken

De Creoolse keuken

zonnige smaken uit de Cariben

Een boek van Vanessa Bolosier

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Creoolse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Een originele verzameling van 100 authentieke creoolse recepten uit de Franse Cariben.

Zonnige fusiongerechten die u meevoeren naar een tropisch paradijs.

Exotische smaken die uw smaakpapillen betoveren.

Vanessa Bolosier laat zich inspireren door de gerechten uit haar jeugd. Haar doel met dit boek is om de liefde, de zonneschijn en de vrolijkheid van de Caribisch-creoolse keuken te verspreiden. De creoolse keuken is een van de oudste fusionkeukens ter wereld; hij zit vol invloeden van de eeuwenlange handelsgeschiedenis en de gemengde culturen van haar ‘thuiseilanden’ Guadeloupe en Martinique. Dit kleurrijke boek staat vol traditionele gerechten… en met heerlijke rumcocktails voor erbij.
- In dit aantrekkelijk vormgegeven kookboek vertelt Vanessa Bolosier eerst over haar eigen achtergrond en liefde voor de Creoolse keuken in de Franse Caraïben. Daarna volgt een interessant deel over de ontstaansgeschiedenis van die keuken die is verweven met Amerikaanse indianenstammen, West-Afrikaanse slaven en Aziatische arbeiders, en Europese koloniale mogendheden. Met een beschrijving van de (basis)ingrediënten besluit de inleiding. De recepten van Bolosier zijn ontleend aan de traditionele Creoolse thuiskeuken. Ze zijn duidelijk beschreven, en meestal technisch niet ingewikkeld. Het receptdeel is ingedeeld naar soort gerecht, van Drankjes (veel cocktails met rum), Voorgerechten, Vis en zeevruchten, Vlees en gevogelte, Bijgerechten, Soep, Sauzen en smaakmakers, Siroop tot Desserts. Alle ingrediënten zijn in Nederland te koop, al moet je soms naar een Surinaamse winkel. Bananen en kokosnoten spelen een belangrijke rol in de keuken van Guadeloupe en Martinique. Ruim de helft van alle recepten heeft een paginagrote foto in heldere kleuren. De woordenlijst en het register op Creoolse of Franse en Nederlandse receptnaam, soort gerecht en ingrediënt maken het boek optimaal bruikbaar. Een informatief en inspirerend kookboek!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken