Ruth Van Waerebeek en Maria Robbins - De smaak van België

De smaak van België

250 Bourgondische recepten

Een boek van Ruth Van Waerebeek en Maria Robbins

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De smaak van België, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Geen land dat zoveel driesterrenrestaurants per inwoner telt als België, zelfs Frankrijk kan er niet aan tippen. Want wie weten er beter wat Bourgondisch tafelen inhoudt dan de Belgen?

De Belgische keuken kenmerkt zich door royale porties als in Duitsland en de kwaliteit van de Franse keuken. Streekgebonden seizoensgebonden ingrediënten staan er hoog in het vaandel: andijvie, witlof, mosselen, haring, witte asperges, spruitjes, mosterd, bier en natuurlijk chocolade - ze vormen samen de basis van de veelzijdige Belgische keuken.

In De smaak van België heeft chef-kok en kookboekenauteur Ruth Van Waerebeek de 250 beste recepten van de Belgische keuken bijeengebracht. Het boek bevat de bekende nationale gerechten als waterzooi, steak frites, hutsepot, stoemp en wafels. Ook de stoofgerechten ontbreken niet, langzaam gegaard in bier, Belgisch bier uiteraard - comfort food dat heerlijk smaakt in ons koude en natte klimaat. Sfeervolle foto’s sieren dit prachtig vormgegeven boek, dat elke Bourgondiër doet watertanden.

Zoals de Belgen zeggen: als we dan toch drie keer per dag moeten eten, waarom dan geen feestje maken van elke maaltijd!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken