Alain Caron - Mijn Franse keuken

Mijn Franse keuken

Een boek van Alain Caron

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Mijn Franse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Alain groeide op in Frankrijk, achter het fornuis. In Nederland leerde hij de Franse keuken nóg meer waarderen. In Mijn Franse keuken leert Alain ons hoe simpel, eenvoudig en lekker de Franse keuken kan zijn. Met weinig ingrediënten en eenvoudige bereidingen, maar met maximale smaken laat Alain in meer dan 75 recepten zien wat er allemaal mogelijk is. Van tamme konijnenboutjes met doperwtjes tot koude meloensoep, van gepocheerde kabeljauw met kokkels tot stroaardappeltjes en van duif met laurier en blauwebessensaus tot crème brûlée met karamel en fleur de sel.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / nagerecht uit Mijn Franse keuken:

Gebakken fruit

Ingrediënten:
appel, boter, druiven, honing, peer, sinaasappelsap, sorbetijs, suiker, tijm en vijgen

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Bavette met rode ui

Ingrediënten:
arachideolie, bavettepasta, boter, fleur de sel, geklaarde boter, peper, bladpeterselie, rode ui, rode wijn en zonnebloemolie

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Sint-Jakobsschelp uit de oven

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, courgette, extra vierge olijfolie, gember, parmezaanse kaas, peper, sint-jakobsschelpen, tijm en witte ui

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / nagerecht uit Mijn Franse keuken:

Witte berg

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, filodeeg, honing en kastanjecrème

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Gepocheeerde kabeljauw met kokkels

Ingrediënten:
bleekselderij, crème fraîche, kabeljauwfilet, knoflook, kokkels, laurier, olijfolie, skrei, ui, vongole en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / voorgerecht uit Mijn Franse keuken:

Koude meloensoep

Ingrediënten:
cavaillonmeloen, dragon, extra vierge olijfolie, fleur de sel, kanteloepmeloen, munt en witte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / hoofdgerecht uit Mijn Franse keuken:

Provençaalse vissoep

Ingrediënten:
bouquet garni, doradegraten, garnituur voor vissoep, knoflook, olijfolie, pastis, peper, prei, rode mulgraten, saffraan, tomaten, tomatenpuree, venkel, water, witte wijn, zeebaarsgraten, zeeduivelgraten en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Basisrecept uit Mijn Franse keuken:

Pizzadeeg

Ingrediënten:
droge gist, tarwebloem, water en zout

Keuken:
Frans / Italiaans
Soort:
deegwaren