Thomas A. Vilgis, Daniel Esswein en Hubertus Tzschirner - Puur!

Puur!

een nieuwe kijk op de bereiding van rauwe groente, vlees en vis

Een boek van Thomas A. Vilgis, Daniel Esswein en Hubertus Tzschirner

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Puur!, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Met dit boek keren we culinair gezien terug naar onze wortels van voor de ‘ontdekking’ van het vuur. Hubertus Tzschirner, Thomas A. Vilgis en Daniel Esswein belichten het interessante thema rauwe voeding op een volledig nieuwe manier; ze zorgen voor opheldering en verwerken oorspronkelijke producten in hedendaagse gerechten. Daarbij gaat de wetenschap vaak hand in hand met eigentijdse kookkunst.
Met goed onderbouwde kennis, fantastische producten en eigentijdse gerechten ontstaat er een volledig nieuwe definitie van het begrip ‘rauw’. U krijgt zeer nuttige informatie over vitaminen, de diverse producten, bereiding en intoleranties. Dit boek is het nieuwe standaardwerk over rauwe voeding.


Hubertus Tzschirner is een klassiek geschoolde kok. Hij presenteert zijn innovatieve gerechten wereldwijd op beurzen, tijdens workshops en kookcursussen, bij caterings en op seminars. Tijdens seminars maakt hij professionele en hobbykoks deelgenoot van zijn definitie van genot en smaak en hij deelt met hen zijn kennis, van het bedenken van de bereidingswijzen tot de implementatie van nieuwe technieken in de gebruikelijke keukenhandelingen.
- Wie dacht dat eten volgens ‘raw food’-opvattingen bestaat uit het wegknagen van knolgroenten of het herkauwen van vellen gedroogde groenten of - fruitpuree moet echt dit boek lezen. Het staat vol fantastische recepten die een feest zijn voor de smaak en ‘ook het oog eet mee’ dankzij beeldschone foto’s. Eenvoudig is het echter allemaal niet: in de breed uitgewerkte toelichting voorafgaand aan de recepten wordt diep ingegaan op de verschillende definities van rauw, met uitleg van de scheikundige structuren en veranderingen van vlees, vis, groenten en fruit, gebruikmakend van oude en nieuwe technieken: pekelen, marineren, (vries)drogen, fermenteren, vacumeren, onderdompelen in vloeibare stikstof enzovoort. Tzschirner is vanuit zijn eigen professie geïnteresseerd in wat er technisch mogelijk is om zo nieuwe gerechten te ontwikkelen. Zeer professionele keukenapparatuur is noodzakelijk: een pacojet, vacumeermachine, voedseldroger, ontsapper, thermomix, een sous-videapparaat enzovoort. Dat beperkt de doelgroep. Afgesloten met basisrecepten, een verklarend lexicon en een receptenregister.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken