- Het gouden bakboek

Het gouden bakboek

de toprecepten van Solo, klassiek en hedendaags

Een boek van

We hebben 53 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Het gouden bakboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

in 1929 besloot de Margarine Unie met de productie van Solo te beginnen, het eerste plantaardige alternatief voor boter van een Belgisch merk. Sinds dan hebben generaties leren bakken en koken met Solo. Solo was en wordt nog steeds gepropageerd als hulp in de keuken: met receptenbundels, via een ‘hulp- en kookdienst’, in de persoon van Solange Vital, met het magazine Creatief Koken en sinds 2009 ook met de grootste Belgische receptencommunity. Het Gouden Bakboek kan dan ook niet anders dan zijn naam waarmaken: een kookboek dat een hele geschiedenis meedraagt waarin kennis over bakken zorgvuldig opgebouwd en uitgedragen werd door vele huismoeders en -vaders. Een bakboek dat in iedere keuken moet staan dus, met klassieke en hedendaagse bakrecepten die áltijd lukken!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Het gouden bakboek

Een greep uit de 53 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - Het gouden bakboek

Snack of tussendoortje uit Het gouden bakboek:

Chocoladekoek

Ingrediënten:
boter, eieren, kristalsuiker en zwarte chocolade

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / koek en gebak
Een recept uit  - Het gouden bakboek

Recept uit Het gouden bakboek:

Lekker luchtige chocoladetaart

Ingrediënten:
bakpoeder, cacaopoeder, donkere chocolade, eieren, kristalsuiker, maïzena, patisseriebloem, rode vruchten, room, solo patisserie en water

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit  - Het gouden bakboek

Recept uit Het gouden bakboek:

Chocoladetaart

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, bloemsuiker, cacaopoeder, eieren, suiker, vloeibare boter en water

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit  - Het gouden bakboek

Snack of tussendoortje uit Het gouden bakboek:

Wortel- en walnootcake

Ingrediënten:
amandelpoeder, bakmeel, bakpoeder, bicarbonaat, boter, eieren, kaneel, lichtbruine suiker, speltbloem, suiker, walnoten, wortel, zonnebloemolie en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / koek en gebak
Een recept uit  - Het gouden bakboek

Snack of tussendoortje uit Het gouden bakboek:

Zandkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, eierdooiers, poedersuiker, suiker en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / koek en gebak
Een recept uit  - Het gouden bakboek

Snack of tussendoortje uit Het gouden bakboek:

Basilicum- en aardbeiscones

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienjam, basilicumblaadjes, boter, karnemelk, lichtbruine suiker, melk, room, speltbloem, zeezout en zelfrijzend bakmeel

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / koek en gebak
Een recept uit  - Het gouden bakboek

Snack of tussendoortje uit Het gouden bakboek:

chocolate Chip Cookies

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, donkere chocolade, ei, havervlokken, melk en suiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / koek en gebak
Een recept uit  - Het gouden bakboek

Snack of tussendoortje uit Het gouden bakboek:

Limoencake van polenta met ricotta

Ingrediënten:
amandelpoeder, bakpoeder, boter, citroen, eieren, lichtbruine suiker, limoen, polenta, ricotta, suiker, vanille-extract, water en zeezout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / koek en gebak
Een recept uit  - Het gouden bakboek

Recept uit Het gouden bakboek:

Schwarzwaldertorte

Ingrediënten:
bloem, bosvruchten, boter, cacaopoeder, eieren, kersen, kirsch, pure chocolade, slagroom, vanillesuiker, witte basterdsuiker en zonnebloemscheuten

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit  - Het gouden bakboek

Snack of tussendoortje uit Het gouden bakboek:

Bloedsinaasappelcakes met gecondenseerde kokosmelk

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandelpoeder, bakpoeder, bloedsinaasappel, boter, eieren, gezoete gecondenseerde kokosmelk, honing, maïzena, melk, meloentapioca, poedersuiker, rijstbloem, vanille-extract, boter en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / koek en gebak
Een recept uit  - Het gouden bakboek

Recept uit Het gouden bakboek:

Appelcrumble met speculaas

Ingrediënten:
amandelpoeder, appels, bloem, boter, citroen, gemalen koriander, jamaicapeper, kandijsuiker, kaneelpoeder, nootmuskaat, rietsuiker, speculaas en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Toon alle 53 recepten in dit boek