Karin Vaneker en Marianne Moonen - Snobisme a la carte

Snobisme a la carte

aristocratische gerechten in een historische context

Een boek van Karin Vaneker en Marianne Moonen

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Snobisme a la carte, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Snob-appeal à la Carte,
aristocratische gerechten in een historische context

Sinds de middeleeuwen wordt de verfijnde kookkunst gedicteerd door pracht en praal. Sindsdien werden duizenden culinaire standbeelden opgericht voor vorsten en aristocraten. Inmiddels is de saus Madame in vergetelheid geraakt, maar zijn de koninginnesoep, hopjesvla, Sandwich en Chateaubriand nog springlevend. Snob-appeal à la Carte brengt bekende en onbekende adellijke personen in kaart die in het verleden zijn geëerd met een gerecht. Rijkelijk getruffeerd met afbeeldingen, menukaarten en vorstelijke recepten is het boek een reis door de tijd en geeft een kijkje in de fascinerende wereld van aristocratische keukens.

De aristocratische gerechten zijn in een historische context geplaatst en van een vleugje snob-appeal voorzien door Anton Moonen en Karin Vaneker. De grafische vormgeving werd verzorgd door Erwin Slaats.

Voor een preview van enkele pagina’s van Snob-appeal klik hier

Hoofdstukken, de onderwerpen en een globale indeling

In Snob-appeal à la Carte maakt u kennis met de fascinerende wereld van de aristocratische keuken. Van de middeleeuwen tot de twintigste eeuw en van Rusland tot het zuidelijkste puntje van Italië passeren bijzondere culinaire gebeurtenissen en personen, alsook kokende maîtresses, de revue. Achter elk aristocratische gerecht gaat een verhaal schuil. Wie was de bedenker van de middeleeuwse saus Robert? Was Napoleon echt een culinair barbaar? En wie was de Russische graaf Stroganov? Rijkelijk gelardeerd met beeldmateriaal en biografieën van aristocraten, worden de achtergronden van talloze overbekende en onbekende gerechten en de bijbehorende ingrediënten uitgelicht.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken