Irene de Vette en Maarten Laupman - Spicy

Spicy

de West-Kruiskade kookt

Een boek van Irene de Vette en Maarten Laupman

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Spicy, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Neem de West-Kruiskade in Rotterdam, een straat middenin een buurt waar je meer dan honderd verschillende nationaliteiten tegenkomt. Voeg daar een paar flinke scheppen peper aan toe. Breng alle ondernemers die zich daar met eten en drinken bezighouden aan de kook. En voilà. Dan ontstaat Spicy - de West-Kruiskade kookt - een heerlijk spicy verhaal over eten en koken in de leukste winkelstraat van de stad. In dit boek gaan we op zoek naar wat nou zo kenmerkend is aan de smaak van de West-Kruiskade. Zijn dat de geeloranje Madame Jeanette pepertjes van Toko Milobi, het hipperdehippe bastognekoekijs van De IJssalon of de levende palingen en graskarpers van Supermarkt Shang Hai? We gaan inkopen doen, we zoeken de beste koks van de straat en laten hen los in de keuken. Het gevolg: spannende kookrituelen monden uit in dito menu’s met een bite. Lees en kijk, doe boodschappen in de Westkruiskade en kook. Proef en geniet! - Culinair journalist Irene de Vette dacht als Rotterdammer de West-Kruiskade in de Maasstad wel te kennen. ‘Toch is het een ontdekkingsreis voor me geweest. Dat je in zo’n relatief korte straat zoveel verschillende smaken - en nationaliteiten - tegenkomt is natuurlijk waanzinnig,’ vertelt De Vette aan Zestz.

‘Ik dacht best veel ingrediënten en gerechten te kennen, maar nog steeds kom ik nieuwe, spannende dingen tegen: Peruaanse superfoods zoals paarse maïs; Surinaamse kwiekwie visjes; geroosterde speenvarkentjes van Schell; Fernandes-ijs van De IJssalon… Als je de tijd neemt om hier te winkelen, raak je in gesprek met winkeleigenaren en bewoners die van alles delen over hun mooie producten.’

De ondernemers van de West-Kruiskade hebben recepten en verhalen aangedragen, alle recepten zijn getest en gefotografeerd door kookwinkel Het Zesde Geluk en Irene de Vette reeg alles aaneen tot het lees- en kookboek Spicy. Met sfeerfoto’s van Maarten Laupman.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken